ناظری،دهلوی،انتظامی و چکناواریان تجلیل شدند .

به گزارش خبرنگار موسیقی فارس در مراسم اختتامیه بیست و سومین جشنواره بین المللی موسیقی فجر که شب گذشته با حضور صفارهرندی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی،محمدحسین ایمانی خوشخو معاون هنری وزیر،محمدحسین احمدی مدیرکل دفتر موسیقی،کامبیز روشن روان دبیر جشنواره، شهرام ناظری، عزت الله انتظامی، مجید انتظامی، حسن ناهید، حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی،بابک رضایی مدیرعامل انجمن موسیقی، عباس سجادی مدیر امور موسیقی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران،کرمرضا پیریایی رئیس مرکز موسیقی و سرود صدا و سیما،حسن ناهید،مسعود حبیبی،شاهین فرهت و تنی چند از هنرمندان و مسئولین موسیقی در تالار وحدت برگزار شد،ابتدا نماهنگی از شکل گیری جشنواره و همچنین روزهای برگزاری آن پخش شد.
ایمانی:تنوع موسیقی در جشنواره امسال به چشم میخورد
ایمانی خوشخو در مراسم اختتامیه گفت:امسال بزرگان موسیقی علاوه بر حضور در بخشهای اجرایی در حوزه داوری و نظارت نیز در کنار ما بودند و بیش از 70هزار نفر از برنامهها دیدن کردند و این خود یکی از ویژگیهای جشنواره امسال است.
وی افزود:بیش از 80 گروه در بخش های مختلف شرکت نمودند و ما امسال شاهد تنوع موسیقی بودیم. همچنین بعد از سالها از نبود موسیقی پاپ در جشنواره امسال با توصیهای که جناب صفار داشتند مبنی بر اینکه اصل برای ما جایگاه والای موسیقی است و باید فضای لازم را برای بروز انواع موسیقی ایجاد کرد و آن را مورد قضاوت قرار داد ،همه نوع موسیقی از جمله پاپ وارد جشنواره موسیقی فجر شد.
معاون هنری وزیر با بیان اینکه موسیقی یکی از هنرهایی است که مورد توجه جدی قرار میگیرد،افزود: امسال از ابتدای سال دیدیم که محمدرضا لطفی به روی صحنه رفت و متعاقب آن همه اساتید موسیقی آمدند و ما شاهد فعالترین سال در حوزه موسیقی بودیم که برآیند آن را نیز در جشنواره داشتیم.
ایمانی در خاتمه خاطرنشان کرد: امیدواریم این رشد پیش برود و ما شاهد روزی باشیم که موسیقی به معنای واقعی کلمه در جایگاه خودش در کشورمان قرار گیرد.
روشن روان:وحدت ملی در جشنواره امسال نمایان شد
بعد از صحبتهای ایمانی گروه قوالی ظفرنظام هند دو قطعه را در مدح حضرت علی(ع) به مناسبت عید غدیر اجرا کردند و سپس کامبیز روشن روان با قرائت بیانیه جشنواره بیست و سوم گفت:در خجسته روز عید غدیر خم خدا را سپاس میگوییم که توفیق برگزاری بیست و سومین جشنواره بین المللی موسیقی فجر را نصیب ما نمود. برگزاری جشنواره فجر سنت نیکو و ارزندهای است که به مناسبت بزرگداشت ایام پرافتخار و روزهای شکل گیری انقلاب اسلامی برپا می شود.جشنواره فجر فرصتی است تا ضمن گرامیداشت آن خاطرات ارزشمند تلاشی دوباره برای احیای ارزشها و مفاهیم متعالی آن حرکت دوران ساز داشته باشد.
وی افزود:جشنواره امسال در سه بخش رقابتی، بین الملل و جنبی برگزار گردید. در بخش رقابتی تمام گروه های موسیقی اعم از سنتی، تلفیقی، کلاسیک و پاپ در سراسر کشور شرکت داشتند. در مرحله اول پس از بررسی نمونههای صوتی و تصویری ارائه شده توسط گروه های متقاضی توسط هیأتهای انتخاب، 39 گروه در شاخه های موسیقی سنتی، تلفیقی، کلاسیک و پاپ برای شرکت در بخش رقابتی پذیرفته شدند. در بخش بین الملل هشت گروه از کشورهای مختلف شرکت نموده و موسیقی های متفاوتی از جمله کلاسیک، سنتی، عرفانی و محلی را اجرا نمودند. بخش جنبی جشنواره نیز دارای دو قسمت اجرای گروه های موسیقی و سخنرانی بود.
روشن روان ادامه داد:در قسمت اجرا 41 گروه در شاخه های موسیقی سنتی، ملی، کلاسیک و پاپ به اجرای برنامه پرداختند و در قسمت سخنرانی که در خانه هنرمندان به اجرا درآمد هشت سخنران در موضوعات گوناگون مرتبط با موسیقی سخنرانی نمودند.
دبیر جشنواره بیست و سوم بیان داشت:در مجموع 80 گروه داخلی، 8گروه خارجی با شرکت 1156 هنرمند در 150 اجرای مستقل و 8 سخنرانی در 9 سالن و طی 8 شب به اجرای برنامه پرداختند. حضور 24 گروه شهرستانی وحدت ملی را در جشنواره به نمایش گذاشت.
این آهنگساز تصریح کرد:جشنواره موسیقی فجر هر سال با جلوهای تازه رخ نمایانده است و هر سال با توجه به نیازها و شرایط روز گسترش و تعمیق مفاهیم و ارزش های معنوی در جامعه رویکرد تازهای پیشه کرده است.امسال نیز بیست و سومین جشنواره موسیقی فجر سر آن داشت تا طرحی نو دراندازد و گستره شمول خود را فراختر و فراگیرتر سازد.جشنواره امسال این افتخار را داشت تا منتخبی از دستاوردهای ارزشمند جوانان را که تربیت یافته دوران پس از انقلابند یکجا در این رویداد ملی به نمایش درآورد.
روشن روان اظهار داشت:حضور چشمگیر و قدرتمند گروههای موسیقی در گونههای سنتی، ملی، تلفیقی، کلاسیک و پاپ نشان از توانمندی های بالای هنرمندان در خلق آثار ارزشمند موسیقایی دارد. کار ویژه جشنواره نیز شناسایی و معرفی آثار برتر و چهره های مستعد است و مفتخریم در این دوره از جشنواره این وظیفه را در حد توان خود به انجام رساندیم.
دبیر جشنواره بیست و سوم در پایان خاطر نشان کرد:هم اکنون بر عهده مسئولین و برنامه ریزان فرهنگی است تا برای این ظرفیت عظیم برنامه ریزی و ارائه طریق نمایند و با راهبری مناسب بستر و زمینه مطلوب برای این توانمندی بالفعل را فراهم سازد. برای تحقق این امر مهم فعال شدن دبیرخانه دائمی جشنواره بلافاصله پس از اتمام جشنواره فعلی و اختصاص بودجه مناسب الزامی است.بعد از صحبتهای روشن روان گروه مهرنوا به سرپرستی نازلی بخشایش قطعاتی را اجرا نمودند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:ما نسبت به موسیقی سنتی خودمان تعصب داریم
صفار هرندی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت:ما جشن پایان خجسته بیست و سومین دوره موسیقی فجر را با آیینی مبارکتر از هر وقت دیگر برپا میداریم . من اهل موسیقی نیستم اما اهالی موسیقی را دوست دارم و از زبان آنها شنیدهام که بزرگترین دغدغه شان در صحنه این است که مبادا سازی ناکوک باشد و یا کسی خارج بخواند یا بنوازد.
وی افزود:آهنگ عمومی ملت ما و کشور ما برای نشستن بر قلههای سروری یک آهنگ یگانه ،هماهنگ و پیوسته با هم است و هیچ گوشهای از آن نباید خارج باشد.
هرندی بیان داشت:اقتصاد ما بدون فرهنگ ،سیاست ما بدون هنر و همه آنها بدون بخش دیگری که لازمه توسعه هماهنگ است بی ثمر خواهد بود.از این رو توجهی را که مدتی است نسبت به بخش مظلوم فرهنگ از جانب بزرگان کشور بیش از گذشته عنایت میشود موجب سپاس ماست و خداوند را به خاطرش شکرگذاریم و در چنین تصمیمات میمون و مبارک آینده خوبی را در تقدیر میبینیم.
وی ادامه داد:جشنواره امسال با شکل و شمایلی متفاوت محصول برداشت خردمندانهای از واقعیات موجود بود و اتفاق حقیقی که بدست فرزندان هنرمند این سرزمین رقم زده شد.من بارها از ابتدای پوشیدن کسوت خدمت در این جایگاه عرض کردهام که ما نسبت به موسیقی سنتی خودمان تعصب داریم و غیرت می ورزیم و نسبت به گونه های دیگر نیز اکراه نداریم. به همین منظور امسال شاهد بودیم هنرمندان پاپ به کاروان موسیقی پیوستند و همه انواع موسیقی امسال خودنمایی داشتند.
وی با بیان اینکه ما موسیقی ناروا هم داریم ،اظهار داشت:حتما جایی برای این نوع موسیقی در آیین ما نخواهد بود. موسیقی که لاجرم فرد را به پستوی زیرزمین می برد و ترویج شیطان پرستی می کند و جان و روح جوانان را از بین می برد از طرف ما ترویج نخواهد شد و از ورود چنین چیزی باید پرهیز کنیم و انشاء الله شاخههای درست موسیقی توسط اساتید پر و بال خواهد گرفت و موسیقی در جایگاه خودش بیش از پیش خواهد نشست.
چکناواریان،انتظامی،دهلوی و ناظری تقدیر شدند
بخش دیگر این برنامه به پخش نماهنگی از اجرای چکناواریان اختصاص داشت
و سپس وزیر،احمدی،ایمانی و روشن روان با اهدای لوح تقدیر، تندیس زرین و جایزه ویژه از این آهنگساز تقدیر کردند.سپس نماهنگ روند زندگی مجید انتظامی پخش و سپس عزت الله انتظامی پدر این آهنگساز به روی صحنه آمد و از مجید انتظامی با اهدای لوح تقدیر، تندیس زرین و جایزه ویژه تقدیر نمودند.
در ادامه این مراسم گروه کر پاسارگاد از شیراز به اجرا پرداخت و سپس با پخش نماهنگی از فعالیت هنری حسین دهلوی وزیر، احمدی، ایمانی، روشن روان و پورتراب با اهدای تندیس زرین ،لوح تقدیر و جایزه ویژه این آهنگساز را مورد تقدیر قرار دادند.
اجرای ارکستر مجلسی فرهنگسرای بهمن یکی دیگر از بخشهای این برنامه بود که قطعهای برگرفته از اثر به زندان ابوالحسن صبا را نواختند که بعد از اجرا دهلوی به روی سن رفت و به پاس تقدیر به آنها تعظیم کرد.
پس از این اجرا تیزری از فعالیت هنری شهرام ناظری پخش و صفار هرندی، ایمانی ، روشن روان، احمدی و دهلوی با اهدای لوح تقدیر ،تندیس زرین و جایزه ویژه از این خواننده بنام کشورمان که نشان شوالیه موسیقی را از کشور فرانسه دریافت کرده، تقدیر کردند.
کامبیز روشنروان دبیر جشنواره بیست و چهارم موسیقی فجر شد
گروه مشتاق جام از خراسان در مراسم اختتامیه قطعهای را در مدح حضرت علی اجرا نمود و سپس ارفع اطرایی یکی از اعضای هیأت داوران بیانیه را قرائت و در ادامه هوشنگ ظریف، صفار هرندی، ایمانی، روشن روان، فرهت،احمدی و شهرام ناظری به روی صحنه آمدند و ابتدا حکم ابلاغ دبیری جشنواره موسیقی فجر برای یک سال آینده نیز به کامبیز روشن روان ابلاغ شد و سپس با دادن لوح تقدیر از این آهنگساز تقدیر کردند.
برگزیدگان جشنواره بیست و سوم انتخاب شدند
هیات داوران این جشنواره در بخش رقابتی اسامی برگزیدگان را به شرح زیر اعلام کردند به طوری که در بخش موسیقی سنتی تلفیقی جایزه سوم جشنواره شامل تندیس زرین، لوح تقدیر و مبلغ 50 میلیون ریال هدیه نقدی به گروه جوان از تهران به سرپرستی محمدعلی کیانی نژاد، جایزه دوم این بخش شامل: تندیس زرین، لوح تقدیر و مبلغ 100 میلیون ریال به گروه روژان از سنندج به سرپرستی راشد بابا شهابی و جایزه اول این بخش شامل تندیس زرین، لوح تقدیر و مبلغ 150 میلیون ریال به ارکست مجلسی فرهنگسرای بهمن از تهران به سرپرستی رسول قیانی تعلق گرفت.
هیات داوران جایزه خود را در بخش کلاسیک به سه گروه اهدا کردند به طوریکه جایزه سوم این بخش شامل تندیس زرین، لوح تقدیر و مبلغ 50 میلیون ریال به گروه کر آریا از مشهد به سرپرستی هنگامه عظیمی، جایزه دوم این بخش شامل تندیس زرین، لوح تقدیر و مبلغ 100 میلیون ریال به گروه کر پاسارگاد از شیراز به سرپرستی امیرعباس حسینی و جایزه اول این بخش شامل تندیس زرین، لوح تقدیر و مبلغ 150 میلیون ریال به گروه تریو تیانو از تهران به سرپرستی تیگران مسروبیان اهدا شد.
در بخش رقابتی موسیقی پاپ هیات داوران جایزه سوم خود را شامل تندیس زرین، لوح تقدیر و مبلغ 50 میلیون ریال به گروه ارکیده از تهران به سرپرستی ارکیده حاجی وندی و جایزه دوم خود را شامل تندیس زرین، لوح تقدیر و مبلغ 100 میلیون ریال را به گروه آکسان از تهران به سرپرستی بهرنگ بهادر زاده تقدیم کردند.هیات داوران در بخش موسیقی پاپ گروهی را شایسته کسب عنوان اول ندانستند.همچنین هنرمندانی چون احسان عبدیپور نوازنده سرنا و فرشاد سیفی نوازنده کمانچه از گروه فلکافلاک، امین بحیرانی خواننده و مسعود نجفی نوازنده سنتور از گروه نوای مخالف، پژمان پارسمهر نوازنده سنتور از گره پژواک، اسفندیار تخمکار نوازنده دو تار و محمد قیومامینی خواننده از گروه مشتاق جام، وحید جانی خواننده از گروه شور، محمد گلدیگلدینژاد خواننده و نوازنده از گروه اوغلان بخشی، پاشا هنجی نوازنده نی از گروه نغمه کیمیا، جمشید عزیزخانی خواننده از گروه تنبور نوازان بیستون و رضا دربندی نوازنده دف از گروه هور آوا مورد تشویق هیئت داوران قرار گرفتند.
اجراهای پایانی جشنواره بیست و سوم
در پایان مراسم اختتامیه جشنواره موسیقی فجر ،گروه های اول سه بخش رقابتی در شاخههای سنتی، تلفیقی،کلاسیک و پاپ هرکدام به اجرای برنامه پرداختند.
بیست و سومین جشنواره بین المللی موسیقی فجر شب گذشته در تالار وحدت به کار خود پایان داد.