اختصاص 4 میلیارد تومان برای زنده نگهداشتن فرهنگ عاشورا.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین صفارهرندی وزیر ارشاد عصر امروز در نشستی خبری با تشریحاقدامات این وزارتخانه در خصوص زنده نگه داشتن واقعهعاشورا، گفت: وزارتخانه ای که عنوان فرهنگ را بر پیشانی خود دارد و از سوی دیگر متولی شورای فرهنگ عمومی کشور نیز هست، نمی تواند نسبت به این مقوله مهمبی تفاوت باشد از اینرو در طول دو سال و اندی که دولت نهم مسئولیت اداره کشور را بر عهده گرفته، وزارت ارشاد بحث همراهی با مقوله عزاداری سالار شهیدان رادر شکل و جایگاهی که برازنده این عظمت الهی است، در دستور کار خود قرار داده که سال گذشته نیز با استقبال خوب عزاداران حسینی به ویژه هیئتهای مذهبی مواجه شد.
وی افزود: ما از ابتدای سال قمری گذشته این مهم را با تشکیل ستادی به نامعاشورائیان فجرآفرین در دستور کار قرار دادیم که نتیجه آن پدید آمدن محصولات فرهنگی متعددی است که می تواند به هیئتها و مساجد کشور اهدا شود و یا از ورود برخی مسائل مورد اشکال و اعتراض در این ایام جلوگیری شود. در این راستا 140 عنوان کتاب برتر را در زمینه فرهنگ و تاریخ عاشورا انتخاب کرده ایم و سفارش چاپ آنها را در تیراژ قابل توجه داده ایمکه این کار تقریباً تمام شده وبه زودی هم توزیع می شوند.
صفارهرندی اضافه کرد: بخشی از این اقدامات هم در تولید کاستها و کلیپهای صوتی است که بخش کوتاهی از مواعظ و سروده های متناسب با فلسفه عاشورا در برگرفته اند. این کاستها هم به ویژه در شبکه حمل و نقل شهری در تیراژ قابل توجهی توزیع می شود.
وزیر ارشاد گفت: برای انتقال این کتابها و تولیدات فرهنگی به جامعهبیش از 5 هزار نفر از مبلغان مذهبی و مداحان کشور را که همگی مورد تائید حوزه علمیه قم، سازمان تبلیغات اسلامی و مراجع دیگر هستند، بسیج کرده ایم. همچنین اهدای کتاب بهسه هزار و 500مسجد و برپایی نمایشگاه های کوچک کتاب در ایام محرم از دیگر اقدامات وزارت ارشاد خواهد بود.
وی از همکاری وزارتخانه متبوعش باوزارتآموزش و پرورش و اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان برای زنده نگه داشتن واقعه عاشورا خبر داد و افزود: بیش از5 هزارمدرسه کشور را در مقطع متوسطه انتخاب کرده ایم و در این ایام علاوه بر اهدای کتابهای نوحه سرایی و مداحی متناسب به مخاطبان، نمایشگاهی با 65 پوستر در مدارس برگزار می کنیم و پرچمها و شالهای عزا را به دانش آموزان هدیه می کنیم.
صفارهرندی گفت: اهدای برخی لوازم شامل بسته های فرهنگی، کتابهایی درباره عاشورا، کتابی از رهنمودهای رهبر انقلاب و کتابی درباره آداب عزاداری را به بیش از 30 هزار هیئت مذهبی که دارای شناسنامه اند، از دیگر اقدامات وزارت ارشاد در این باره خواهد بود.
وی همچنین از تهیه بنرهایی با تصاویر متناسب با واقعه عاشورا در تیراژ بیش از10 هزار نسخه و توزیع آن به جای شمایلهایی که به ائمه معصومین نسبت داده می شود، خبر داد.
وزیر ارشاد ادامه داد: از دیگر کارهای ما به صحنه بردن نمایشنامهارزشمندی است که اهالی هنر نمایش در تدارک آن هستند که به محضآماده شدن، در مدت زمان قابل توجهی و در محیطی بزرگ در تهران به نمایش درخواهد آمد. همزمان اجرای نمایش خورشید کاروان را در 12 استان کشور خواهیم داشت. در 7 استان کشور هم نمایش غریبه شام را به روی صحنه خواهیم برد.
صفارهرندی از تهیه فیلمی پرهزینه درباره واقعه عاشورا خبر داد و گفت: یکی از هنرمندان سینمایی ما (احمدرضا درویش) پیشنهاد پروژهتاریخیبزرگ و پر هزینه ایرا داده که در معاونت سینمایی هم به تصویب رسیده و مقدمات اجرای این کار هم فراهم شده است. امیدوارم سال 87آغازی باشد برای این پروژه بزرگ.
وی همچنین ابراز امیدواری کردمراسم فجر آفرینان عاشورایی امسال هم برگزار شود. صفارهرندی همچنین از ادامه بیمه اعضای هیئتهای مذهبی در ایام محرم خبر داد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان با اشاره به اعتبارات مصرف شده در سالهای گذشته برای زنده نگه داشتن واقعه عاشورا، گفت: اواخر سال 84 رئیس جمهور با اهدای مبلغی در حدود 11 میلیارد تومان موج همراهی دولت با عزاداریهای مردمی را کلید زد. در سال 85 با توجه به جهت گیریهای نرم افزاری ما، توانستیم با اعتبار کمتری نزدیک به 6 میلیارد تومان این کار را انجام دهیم و در سال جاری هم با اهمیت دادن به توان نرم افزاری مان، توانسته ایم با 4 میلیارد تومان این برنامه ها را تدارک ببینیم