آغاز رایزنیها برای انتشار مجموعه آثار «قیصر» .

به گزارش خبرگزاری فارس، معمولاً پرونده شعری و خلاقیتهای یک شاعر تا زمانی که او در قید حیات است همچنان باز است. حتی اگر شاعر اثر تازهای را منتشر کند که در آن نه پیشرفت که پسرفت داشته باشد نمیتوان پرونده او را بست.
اما بعد از درگذشت یک شاعر وقتی پرونده شعری او بسته میشود غالباً دو بحث مطرح است. یکی اشعار منتشر نشده او و دیگری گردآوری و تنظیم مجموعه واحدی از آثارش.
دفترهای شعری «قیصر امینپور» به دو بخش تقسیم میشود؛ برخی از آنها مربوط به بزرگسالان است و برخی از آنها مربوط به نوجوانان.
از سوی دیگر ناشر همه آثار او یکی نیستند. کتابهای اولیه او را انتشارات سروش منتشر کرده و کتابهای سالهای میانی زندگی ادبیاش را نشر افق و در نهایت آخرین کتابهای او را انتشارات مروارید چاپ کردهاند.
نشر افق دو دفتر شعر «آینههای ناگهان» و «به قول پرستو» را از این شاعر به ترتیب در سالهای 72 و 75 منتشر کرده بود. انتشارات مروارید هم دو دفتر شعر «گلها همه آفتابگردانند» و «دستور زبان عشق» را به ترتیب در سالهای 80 و 86 چاپ کرده بود.
اولین دفترهای شعر او اما «تنفس صبح» و «در کوچه آفتاب» بودند که در سال 63 منتشر شده بودند. «امینپور» بعد از آن سال 65 منظومه «ظهر روز دهم» و سال 68 «مثل چشمه، مثل رود» را سروده بود.
شنیدهها حاکی است که انتشارات افق بحث گردآوری مجموعه آثار «قیصر امینپور» را امروز مطرح کرده ولی هنوز به یک نتیجه قطعی برای چگونگی اجرائی کردن آن دست نیافتهاند.
«حسنزاده»، مدیر انتشارات مروارید بحث انتشار شعرهای «قیصر امینپور» را در یک مجموعه واحد قدری زود میداند ولی بر ضرورت آن تأکید میکند.
«قیصر امینپور» غیر از دفترهای شعر، چند کتاب دیگر نیز که نثرهای ادبی او هستند در کارنامه خود دارد. «طوفان در پرانتز» و «بی بال پریدن» این دو کتاب هستند. اولی در سال 65 منتشر شده و دومی در سال 75.
علاوه بر اینها این استاد دانشگاه دو کتاب دیگر نیز در کارنامه کاری خود دارد که جنبه تحقیقی و پژوهشی دارند. «امینپور» کتاب «سنت و نوآوری در شعر معاصر» را که در واقع رساله دکترای او بود در سال 83 از سوی انتشارات علمی و فرهنگی و کتاب «شعر کودکی» را که حرفها و نقدهایی در این زمینه بود در سال 85 از سوی مروارید منتشر کرده بود.