loading...
فرهنگی
فرهنگی بازدید : 19 سه شنبه 13 مرداد 1394 نظرات (0)

مهناز افشار خسته از گیشه


گفتگو با مهناز افشار

با اینکه مهناز افشار به عنوان ستاره سینمای تجاری ایران شناخته می شود، اما گزیده کاری او در سال 86 و پاسخ اش به "دعوت" ابراهیم حاتمی کیا نشان از علاقه به تغییر جایگاه او از ستاره صرف بودن به بازیگری تجربه گرا است.

افشار در این سال ها پول سازترین بازیگر زن سینمای ایران بوده و حضورش در فیلمها، تا حدودی گیشه را گارانتی کرده است. او در چند سال اخیر در کنار حضور در فیلم های تجاری، منتظر تجربه فیلم هایی مانند سالد فصل(فریدون جیرانی)، کارگران مشغول کارند(مانی حقیقی) یا چه کسی امیر را کشت(مهدی کرم پور) نشان از علاقه افشار به نوعی دیگر از سینما نیز دارد. "انعکاس" ساخته رضا کریمی بیستمین فیلم سینمایی کارنامه هنری مهناز افشار است. با اینکه این فیلم هم در زمره آثار بدنه سینمای ایران طبقه بندی می شود، اما اثری خوش ساخت و حرفه ای است و یک مهناز افشار متفاوت دارد. نقش افشار و حتی گریمش در "انعکاس" به هیچ کدام از فیلم های قبلی او شباهتی ندارد. بهتر است فیلم را اول ببینید تا قضاوت راحت تر شود.

چرا امسال بر عکس سال گذشته اینقدر کم کار بودید؟

بعد از فیلم "تسویه حساب" خانم میلانی، با خودم گفتم مهناز افشار، دیگر بس است. دیگر داری خیلی شلوغ می کنی. قبل از آن هم "محاکمه" و "رئیس" را کار کرده بودم. اتفاقا در این دوره فیلنامه هایی هم که می خواندم بعضی هایشان بد نبود اما تصمیم گرفتم کار نکنم تا اینکه فیلمنامه "انعکاس" به دستم رسید و بازی در آن را قبول کردم.
گریم چقدر به نوع بازی شما کمک می کند؟

بسیار زیاد. من جزء بازیگرانی هستم که گریم و لباس روی بازی و حس درونی ام تاثیر می گذارد.

در پروژه ها چقدر آزادی عمل دارید؟ مثلا سر کار آقای کیمیایی؟

اصولا کارگردان ها به بازیگر آزادی می دهند تا بازیگر از خلاقیتش هم استفاده کند. چون اگر بخواهی سفت بگیری، اصلا فیلم در نمی آید. چون به هر حال من به عنوان یک بازیگذ ایده و نظر و فکر دارم و می روم می نشینم روی نقش کار می کنم. برایش شناسنامه در می آورم و با آن همذات پنداری می کنم. من با آقای کیمیایی هم کار کردم بسیار ایشان انعطاف داشتند و صحبت ها را قبول می کردند. الان هم که سر کار آقای حاتمی کیا هستم، بسیار ایشان منعطف هستند و خیلی خوب حرف ها را گوش می دهند. تا الان که مشکلی نداشتم.

یک ویژگی کار حاتمی کیا دورخوانی های قبل از کار است. چقدر به شما کمک می کند؟

بله. خیلی متفاوت است. ما دورخوانی فراوانی داریم. سر صحنه هم که می رویم اول تمرین می کنیم و همه چیز مشخص می شود و بعد فیلمبرداری آغاز می شود. این خواست خود ایشان است و به من مهناز افشار هم بسیار کمک می کند.

"انعکاس" چه جایگاهی در کارنامه بازیگری شما دارد؟ فکر می کنم بیستمین فیلم تان باشد.

بله. فکر می کنم کار نکرده ام. من دوازده، سیزده سال است که دارم در سینما کار می کنم. هیچ توقعی هم ندارم و در سینما سقفی نمی بینم. بدون هیچ ادا و غروری کار می کنم و سعی می کنم اطلاعات و دانشم را بیشتر کنم. ورزش می کنم، کتاب می خوانم و فیلم می بینم. انتقادها را هم می پذیرم و نظرها را می شنوم. درباره"انعکاس" هم فکر می کنم نتیجه کار را مردم باید مشخص کنند. ما بازتابش را از مردم و منتقدانی که بدون غرض ورزی نظر می دهند باید بگیریم و آن وقت خواهیم فهمید که "انعکاس" چطور فیلمی است.

اولین کارتان سریال "گمشده" بود که ظاهرا الان هم دارد دوباره پخش می شود؟

بله. مجموعه "گمشده" بود که البته الان پخش اش تمام شده.

دهه 70 دهه شروع کار و تثبیت شما بود با فیلم های "نگین"،"شور عشق" و شیرهای جوان". در اوایل دهه 80 به عنوان ستاره کاملا جا افتادید و فیلم هایتان تا سال 85 فروش خوبی کرد. فکر می کنم از سال 86 کم کم دارید به سمت تجربه های متفاوت پیش می روید.

بعضی ها به من میگویند بازیگر تجاری، اما به نظر من هیچ اشکالی ندارد که یک بازیگر فیلمی ارزشمند در کارنامه اش داشته باشد که باعث رونق سینمای ایران هم بشود. این یک حسن است و کسی نمی تواند ایراد بگیرد چون اگر سینما رونق نداشته باشد کسی فیلم نمی بیند تا بعدش فیلم های ارزشمند هم تولید شود. ولی این را قبول دارم که من بازیگر، اگر فیلم پرفروشی دارم باید حتما فیلم با ارزشی هم باشد و حرفی برای گفتن داشته باشد. خب به هر دلیلی آدم اشتباه هم می کند. اوایل کار هم ممکن است یکسری فیلم ها در کارنامه ام داشته باشم که به دلیل کم تجربگی و اینکه می خواستم وارد سینما بشوم و تجربه کسب کنم، بازی کرده ام. من در دبیرستان علوم تجربی خوانده ام و بعد ادامه تحصیل دادم و تدوین خواندم. یعنی الکی وارد سینما نشدم. با یک دیدگاه وارد شدم. بعد هم کلاس های بیان آقای سمندریان را رفتم. کتاب خواندم و فیلم دیدم و تمرین کردم. به هر حال هر فیلمی تجربه ای بود برای فیلم بعدی. ممکن است فیلم هایی در کارنامه من باشد که من از نتیجه اش اطلاع نداشتم و خوب در نیامده باشد آن هم به هزار دلیل. الان که فکر می کنم، می بینم هر انتخابی که کرده ام آن لحظه دلیلی برای خودش داشته و دوست داشته ام. تمام فیلم هایی که در کارنامه ام هست به خاطر وقت و انرژی که برایش گذاشته ام برای من قابل احترام است چه بسا که ممکن است بعضی هایشان هم نتیجه خوبی نداشته باشند.

از جایگاهتان در سینما راضی هستید؟

الان که از جایگاه خودم راضی نیستم. نه شعار است و نه ادا و اصول. ضمنا نمی دانم چرا یک عده با من مشکل دارند و دوست ندارند مهناز افشار ترقی کند...

چه کسانی؟از بین سینماگران یا مردم؟

مردم که نه. بالاخره هر کسی را عده ای دوست دارند و عده ای نه. در خود سینما منظورم است. من فکر می کنم کارهای متفاوتی کرده ام. اگر"شور عشق" را بازی کردم یا "خاکستری" و "نگین"، همزمان "کارگران مشغول کارند" را هم دارم یا فیلم هایی مانند"چه کسی امیر را کشت؟"،"آتش بس"یا " سالاد فصل". وقتی نگاه می کنم، می بینم که بیشتر کاراکترهایی که کارکرده ام، متفاوت هستند و هیچ کدام یک مدل نیست. برخی کم لطفی ها آدم را سرد می کند. البته شاید هم تقصیر خودم باشد. ممکن است روند کاری ام را درست انجام نداده باشم. یک کار خوب انجام داده ام و بعدش یک کار ضعیف کرده ام و آدم ها مانده اند که بالاخره مهناز افشار تکلیفش چیست؟ می خواهد فیلم خوب بازی کند یا نه؟ می توانم بگویم که خودم هم تقصیر داشته ام. اما به هر حال از انتخاب کارهایم خیلی ناراضی نیستم برای اینکه سعی کردم کاراکترهای متفاوتی را تجربه کنم و امیدوار بتوانم کارهای بهتری انجام دهم.

فکر می کنید چرا سایه "شورعشق" هنوز بالای سرتان هست و از بین نمی رود؟

علت دارد. برای اینکه"شور عشق" فیلمی بود که برای بار اول در سینمای ایراندرباره یک دختر و پسر جوان ساخته شد و برای خیلی ها بت شد. این مضمون در آن زمان خیلی مهم بود اما شاید اگر الان ساخته شود، دیگر استقبالی از آن صورت نگیرد. این فیلم چون سکوی پرتابی برای من و آقای رادان بود خیلی ها ما راهنوز هم به این دو فیلم وصل می کنند. به نظر من در هر صنفی، هر کس یک استارت و یک سکوی پرتاب دارد و البته این نقطه استارت همیشه در پرونده اش هست. حالا یا می تواند خیلی قوی باشد یا خیلی ضعیف. به هر حال آدم ها بک گراندشان را نمی توانند پاککنند. من هم خوشحالم که بک گراند بدی ندارم. "شور عشق" هم خیلی فیلم بدی نبوده...

البته تنها زرشک سینمای ایران هم نصیب این فیلم شد...

بله و اتفاقا من خیلی از این بابت خوشحالم. به نظرم فیلم دیده شد. چرا مراسم اعطای زرشک زرین فقط یک سال انجام شد و فقط هم به "شور عشق" داده شد و تمام؟

سکوی پرتاب شما و بهرام رادان با هم بود. بهرام رادان عمدا رفت بهسمت تجربه گرایی و این باعث شد کارنامه قابل اعتنایی داشته باشد و دو سیمرغ هم بگیرد. اما با این وجود او دیگر جایگاه یک استار را در سینمای ایران ندارد. اما شما انتخاب هایتان طوری بوده یا پیشامد این بوده که جایگاهتان را به عنوان استار تثبیت کرده اید. فکر می کنید این عامدانه بوده یااینکه شرایط شما را پیش برده؟

نمی دانم این حرفی راکه می زنم در این زمانه درست است یا نه. ممکن است به نظر عده ای خنده دار به نظر بیاید. اما من به شدت به سرنوشت اعتقاد دارم. البته کنارش تلاش و تفکر و بینش درست را در نظر دارم. به هر حال درباره هر فیلمی فکر می کردم و تصمیم می گرفتم و انتخاب می کردم اما معتقدم که سرنوشت من این طور رقم خورده و دارم در مسیری هدایت شده در کائنات حرکت می کنم. خداوند من را در این مسیر گذاشته و بعد هم به مهناز افشار گفته که خب حالا خودت چقدر توان و دانش داری؟

خودتان کدام را بیشتر می پسندید؛ جایگاه یک استار یا یک بازیگر تجربه گرا با نقش های متفاوت؟

من هردویش را در کنار هم می پسندم.

این ممکن هست؟

بله. نمی خواهم بگویم این اتفاق برای من افتاده امامی خواهم بگویم سعی کرم فیلم هایی را بازی کنم که مردم دوست داشته باشند و ازآن استقبال کنند و در عین حال آدم های اهل فکر بدون غرض ورزی ازآن تعریف کنند. برای من ارزشمند است که یک کارگردان یا نویسنده یا خبرنگار و ادم هایی که اهل فکر هستند، بگویند خانم افشار فلان کارتان چقدر خوب بود. پس یعنی من آن مسیر را هم تجربه کرده ام.

فکر می کنید مهناز افشار وقتی می رود در فیلم هایی مثل"چه کسی امیر را کشت" یا "کارگران مشغول کارند" بازی می کند، به خاطر قابلیت های بازیگری اش است یا به خاطر استار بودن او را انتخاب می کنند تا فیلم بیشتر دیده شود؟

در مورد فیلم "کارگران مشغول کارند" آقای مانی حقیقی به من گفتند وقتی بازی من در "سالاد فصل" را دیدند، خوش شان آمد و خواستند من در فیلم شان حضور داسته باشم. در مورد "سالاد فصل" هم من قبلش فیلم شاخصی نداشتم و اگر توجه خاص آقای جیرانی و حتی اصرارهای آقای شریفی نیا نبود این اتفاق نمی افتاد. جا دارد که از هر دویشان تشکر کنم.

چطور شد که برای "سالاد فصل" انتخاب شدید؟

در فیلم "خاکستری" آقای جیرانی را در اتاق تدوین می دیم. همیشه سبک آقای جیرانی را دوست داشم و البته الان هم دوست دارم. گفتم بالاخره اتفاق به وقتش خواهد افتاد. گذشت و آقای شریفی نیا گفتند که آقای جیرانی می خواهند فیلم بسازند و من رفتم و قسمت شد که بازی کنم. وقتی فیلم تمام شد آقای جیرانی گفتند خیلی خوب بودی و شاید من باید این نقش را گسترش می دادم.

بازی در "چه کسی امیر را کشت" چگونه پیش آمد؟

یادم است که از طرف آقای کرم پور فیلمنامه ای به من رسید که بخوانم. دیدم خیلی کار نویی است، عوامل و بازیگران خیلی خوبی هم دارد. البته برای بازی در این فیلم واقعا خیلی ترس داشتم چون فکر می کردم که مهناز افشار میان این همه بازیگر پیشکسوت و بزرگ چه می خواهد بکند؟ ولی بعد دیدم چه محک خوبی است. آدم به خودش می گوید سعی کن کم نیاری و خیلی خوب باشی. هیچ وقت لطف آثای شکیبایی را یادم نمی رود که من را دیدند و گفتند وقتی سالاد فصل را دیدم، متوجه شدم از نوک پا تا نوک موهایت بازی می کنی. اصلا باور نمی کردم آقای شکیبایی این حرف را به من بزند. چقدر خالص و چقدر بی عقده و بزرگوار. این حرف را حتی اگر ایشان فقط برای خوشحال کردن من گفته باشد، به من انرژی می دهد و برای من خیلی ارزشمند است. یکسری دوستان در سینما به من کم لطفی کردند اما خدا را شکر دوستانی هم داشتم که به من کمک کردند، در سینما بمانم. فیلمنامه "چه کسی امیر را کشت؟" را که خواندم، آقای شکیبایی هم آنجابودند و دوست داشتم باز هم با ایشان کار کنم. البته با هم بازی نداشتیم ولی نقش های متفاوت و عجیب و غریب بازی کنم. مثلا آرزویم این است که نقش آنتونی کویین در گوژپشت نتردام را بازی کنم.

خب اینکه هیچ وقت امکان پذیر نخواهد بود...

عیب ندارد. نقش زنش را که می توانم بازی کنم،(می خندد) متاسفانه در سینمای ایران باید نقش دیوونه یا معتاد را بازی کنی تا دیده بشوی. هیچ وقت نقشهای رئال دیه نمی شوند، در صورتی که در سینمای جهان نقشهای رئال جایگاه ویژه ای دارد.

خیلی از بازیگران به خصوص خانم ها به سمت تجربه های دیگری در سینما مانند کارگردانی رفته اند. شما چنین قصدی ندارید؟

فعلا قصد کارگردان شدن ندارم. ورود به هر رشته ای تخصص و تجربه می خواهد اما چون قبل از بازیگری تدوین خوانده ام و کارهای فنی را هم دوست دارم، شاید یکروز بااجازه استادان به سمت فیلمبرداری بروم بااجازه تهیه کنندگان، تهیه کننده شود. البته یک قصه کوتاهم دارم که بدم نمی آید آن را بسازم. این قصه از باورهای خودم ناشی شده و شاید محک خوبی برایم باشد.

فرهنگی بازدید : 12 سه شنبه 13 مرداد 1394 نظرات (0)

فتحی با "مردی برای تمام فصول" به تئاتر بازمی‌گردد



فتحی با "مردی برای تمام فصول" به تئاتر بازمی‌گردد
حسن فتحی پس از 15 سال دوری از صحنه تئاتر اسفندماه امسال نمایش "مردی برای تمام فصول" را در مجموعه تئاتر شهر روی صحنه می‌برد.
این کارگردان تئاتر، سینما و تلویزیون گفت: "من سه پروژه به اداره کل هنرهای نمایشی پیشنهاد داده‌ام که مورد استقبال قرار گرفته و به تدریج با همکاری آنها پروژه‌ها را پیش می‌بریم. اولین پروژه نمایش "مردی برای تمام فصول" رابرت بولت است که در صورت توافق اسفندماه آن را در تئاتر شهر به صحنه می‌برم و دو پروژه دیگر به سال 88 موکول خواهد شد."

فتحی درباره عوامل و گروه بازیگری این نمایش توضیح داد: "هنوز در حال بررسی موضوع اجرای نمایش با مجموعه تئاتر شهر هستیم و همه چیز به صورت قطعی مشخص نشده است. وقتی در مورد مسائل کلی با اداره کل هنرهای نمایشی و تئاتر شهر به توافق برسیم، به مسائل جزئی کار خواهم پرداخت."

فتحی نمایش "در خیابان‌های سرد شهر" نوشته اعظم بروجردی را سال 72 در مجموعه تئاتر شهر به صحنه برد. وی بعد از آن در زمینه تصویر به کار خود ادامه داد و پارسال دو مجموعه تلویزیونی "مدار صفر درجه" و "میوه ممنوعه" از این کارگردان در تلویزیون پخش شد که مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت.
منبع:www.mehrnews.com

فرهنگی بازدید : 30 سه شنبه 13 مرداد 1394 نظرات (0)

فروش سینمای ایران در نوروز بی سابقه بود


فروش 950 میلیونی سینمای ایران در اکران نوروز 87
فیلم های سینمایی اکران شده در فروردین ماه سال 87 در مجموع بیش از 9 میلیارد و 500 میلیون ریال فروختند و باعث رونق سینمای ایران در فصل بهار شدند.

به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی ، فیلم «دایره زنگی» ساخته پریسا بخت‌آور 3 میلیارد و 855 میلیون و 480 هزار ریال در طول 19 روز بیشترین فروش فروردین ماه سال جاری را داشته است .
فیلم «مجنون لیلی» ساخته قاسم جعفری نیز در طول 19 روز اکران خود 3 میلیارد و 592 میلیون و 787 هزار ریال فروخت و در رتبه دوم قرار گرفت.
فیلم های «زن دوم» ساخته سیروس الوند با فروش یک میلیارد و 324 میلیون و 126 هزار ریال و «به همین سادگی» ساخته رضا میرکریمی نیز با فروش 526 میلیون و 471 هزار ریال در رتبه های بعدی جدول اکران قرار گرفتند.
فیلم خارجی «1408» ساخته میکائیل هافستروم نیز در طول 24 روز اکران 108 میلیون و 485 هزار ریال فروخته است.
فروش فیلم «فرش ایرانی» نیز در طول اکران فروردین به 69 میلیون و 525 هزار ریال رسیده است.www.farsnews.comمنبع
فرهنگی بازدید : 22 سه شنبه 13 مرداد 1394 نظرات (0)

بزرگان تئاتر در نمایشی از مسعود رایگان


مسعود رایگان نمایش «‌مرگ تدریجی آقای ترکاشوند» را با حضور بازیگرانی همچون هما روستا، حسن پورشیرازی و رویا تیموریان به صحنه می‌برد.
این نمایش پنج بازیگر دارد که به زودی دو بازیگر دیگر آن نیز مشخص خواهند شد.
نمایش «مرگ تدریجی آقای ترکاشوند» نوشته مسعود رایگان است که تمرینات مقدماتی آن از اواخر اردیبهشت آغاز می‌شود.
قرار است این نمایش از هفته اول تیر ماه در تالار قشقایی مجموعه تئاتر شهر به صحنه برود.
همچنین برای اجرای این نمایش گفت‌وگوهایی با سعید ذهنی برای ساخت موسیقی و سیامک احصایی برای طراحی صحنه و لباس انجام شده است.
گفتنی است: در آغاز قرار بود این نمایش اواخر فروردین سال جاری به صحنه برود اما به‌ دلیل حضور بازیگران در پروژه‌های دیگر، اجرای آن به تیر ماه موکول شد.
نمایش «مرگ تدریجی آقای تر کاشوند» رابطه دو نسل را به تصویر می‌کشد که در جریان این رابطه مشکلاتی وجود دارد. منبع : www.isna.ir
فرهنگی بازدید : 13 سه شنبه 13 مرداد 1394 نظرات (0)

حامد بهداد در فیلمی که تمام بازیگرانش کانادایی خواهند بود


نقل از سایت سینمایی سوره، «قاسم جعفری» ضمن اعلام این خبر گفت: فیلم سینمایی «خدا یک چیزهای کوچک» توسط خودم به نگارش درآمده و هم اکنون در حال تکمیل و بازنویسی فیلمنامه آن هستم.
وی افزود: پروانه ساخت این فیلم اواخر سال 86 گرفته شده و اوایل خردادماه در کانادا کلید می خورد.
جعفری در مورد انتخاب بازیگران کار جدیدش گفت: در این فیلم تنها یک بازیگر ایرانی بازی می‌کند که به احتمال بسیار زیاد حامد بهداد خواهد بود و از بازیگران تئاتر و بازیگران غیرحرفه‌ای کانادایی برای بازی در این فیلم استفاده می‌شود، چون این فیلم یک فیلم پرسوناژ است و نیازی به بازیگر حرفه ای خارجی ندارد. همچنین از عوامل تنها حضور محمد کلاری برای مدیر فیلمبرداری قطعی شده است.
این فیلم ششمین ساخته بلند سینمایی جعفری خواهد بود و دارای ژانر اجتماعی است که به موضوع مهاجرت می‌پردازد.
او پیش از این در سینما فیلم‌های ماه مهربان، قاصدک، بازنده، گرگ و میش و مجنون لیلی را کارگردانی کرده است.

فرهنگی بازدید : 34 یکشنبه 11 مرداد 1394 نظرات (0)

شاهکار تازه فرشچیانرونمایی می شود


استاد محمود فرشچیان نقاشی کوثر را برای نمایش بزرگی و شکوه حضرت زهرای اطهر (س) به‌پایان رسانده است که در موزه‌ی آستان قدس رضوی رونمایی می‌شود.

این هنرمند نقاش و مینیاتوریست نام‌دار ایرانی که سال‌هاست شاه‌کارهایش را در ینگه‌ی دنیا خلق کرده و به ایران ‌می‌آورد، به‌تازگی از سفر معنوی حج بازگشته در گفت‌وگو با خبرنگار بخش هنرهای تجسمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به خلق اثر نقاشی مقاومت و پیروزی خرمشهر از رونمایی تابلوی نقاشی کوثر که در جلالت و عظمت مقام حضرت فاطمه‌ی زهرا (س) توسط وی ترسیم شده است، خبر داد.

وی افزود: این اثر به‌زودی در آستان قدس رضوی و موزه‌ی حضرت امام رضا (ع) رونمایی خواهد شد.

استاد فرشچیان با ابراز ارادت خود به شهیدان سرافراز حماسه‌ی دفاع مقدس گفت: تاکنون چند اثر در خصوص این حماسه‌سازان خلق کرده‌ام که در موزه سعدآباد قرار دارد و انشا‌الله در اولین فرصت در مورد مقاومت و پیروزی خرمشهر نیز دست به‌کار خواهم شد.

این استاد 77 ساله‌ی اصفهانی که در حال حاضر مقیم ایالت نیوجرسی آمریکاست، در فاصله‌ی سال‌های 1327 تا 1373 در 83 نمایشگاه گروهی شرکت و 51 نمایشگاه انفرادی برپا کرده است.

شهرهای الجزایر، فلورانس، مونیخ، سالک‌لیت سیتی، پکن، کراچی، نیویورک، شانگ‌های، شیکاگو، کی‌اف، پاریس، تهران، استانبول، لاهور، راولپندی، وین، اصفهان، میلان، رم و واشنگتن دی‌سی، تاکنون میزبان‌های مینیاتورهای وی بوده‌اند.

نام محمود فرشچیان در سال 1379 در فهرست روشنفکران قرن بیست‌ویکم ثبت شده است و موزه‌داران و مجموعه‌داران شخصی به داشتن قطعه‌ای از او مباهات می‌کنند

فرهنگی بازدید : 48 یکشنبه 11 مرداد 1394 نظرات (0)

تلاش برای صدور مجوز پخش فیلم کفرآمیز 20 سال پیش


پس از حدود بیست سال، قرار است تصمیم جنجال‌برانگیز بریتانیایی‌ها برای ممنوعیت فیلمی مذهبی که در آن، حضرت عیسی (ع) در حالی که روی صلیب است، در آغوش کشیده شده و مورد نوازش قرار می‌گیرد، بازبینی شود.
این فیلم در آن زمان کفرآمیز خوانده شده و توقیف شده بود.به نقل از گاردین در سال 1989، هیأت ممیزی فیلم‌های بریتانیا، مجوز پخش فیلم Visions of Ecstasy فیلمی کم‌هزینه درباره قدیس ترزا، یک عارف مسیحی قرن شانزدهم را به این دلیل که در این فیلم، قدیس «ترزا آویلایی»، پیکر حضرت عیسی(ع) را در روی صلیب در آغوش گرفته و نوازش می‌کند، به خاطر جلوگیری از ایجاد خشم ملی، صادر نکرد.در حالی که «نایجل وینگرو»، کارگردان این فیلم، مدعی بود که اثری هنری آفریده است، هیأت دیدگاه متفاوتی داشت و اعلام کرد: ترکیب پورنوگرافی و مذهب، می‌تواند باعث خشم کلیسای مسیحی شود، اما هم‌اکنون و در اقدامی که ظاهرا نشان‌دهنده تغییر ارزش‌های اخلاقی در بریتانیاست، هیأت باز هم وینگوور را برای ارایه درخواست برای دریافت مجوز فیلمش دعوت کرده است.دعوت دوباره از کارگردان این فیلم پس از بازبینی دوباره قانون کفر و الحاد در ماه ژوئن است که مانع بزرگی برای بسیاری از افرادی بود که در این‌گونه فعالیت‌ها شرکت داشتند.صدور مجوز برای پخش این فیلم، پایانی بر یکی از جنجالی‌ترین رخدادهای تاریخ سینمای بریتانیاست. در آن زمان، عده‌ای این جنجال را که تقریباً همزمان با انتشار رمان آیات شیطانی سلمان رشدی بر پا شده بود، خلاف قوانین آزادی بیان می‌دانستند و برای همین، موضوع آنقدر بالا گرفت که کار به دیوان اروپایی حقوق بشر در «استراسبورگ» کشیده شد و دیوان، رأی هیأت را برای حذف صحنه‌های عاشقانه فیلم تأیید کرد و در نتیجه، فیلم اصلاً نمایش داده نشد.وینگوور که هم‌اکنون تهیه‌کننده فیلم‌های وحشتناک است، اعلام کرده که هنوز درباره ارایه درخواست مردد است، چرا که اگر هم‌اکنون این فیلم را می‌ساخت، نسبت به آن زمان، بسیار متفاوت بود. او خودش می‌گوید: «در آن زمان در حال اکتشاف در دنیای تاریک احساسات نفسانی بودم و اگر هم‌اکنون بخواهم اَن را پخش کنم، باید یک مستند نیز در کنار آن برای شناسایی بیشترش بسازم.»به هر حال در زمان ساخت، این فیلم باعث ایجاد اعتراضات سیاسی بسیاری شد. این در حالی است که سکولارهای این کشور نیز فشار بسیاری بر وینگوور آورده‌اند که با دریافت مجوز پخش این فیلم، مهر تأییدی بر مرگ قانون کفر و الحاد بزند!

فرهنگی بازدید : 25 یکشنبه 11 مرداد 1394 نظرات (0)

بهار ،حضور توست و بودن توست بیاد جمشید اسماعیل خانی


جمشید اسماعیل خانی یکی از پرکارترین هنرمندان دوره خود بود .او سبک خاصی در ارائه نقش خود داشت شتابزدگی و عصبانیت ظاهری او و در این میان خوش قلبی در میان فریادها و دادو بیدادهایش سبک به یاد ماندنی را در ذهن بینندگان بجای گذاشت . او در چند نقش به همراه همسرش گوهر خیر اندیش بعنوان زوج هنری نیز خوش درخشیدند . 20فروردین هر سال یادآور غمی جانکاه برای گوهر خیر اندیش و طرفداران اسماعیل خانی است . و همچنین که بر روی آرامگاهی ابدی اش آمده است بهار حضور توست و بودن توست .یادش گرامی .بیو گرافی:جمشید اسماعیل خانی
متولد: بهار 1329شیراز
تاریخ فوت: بهار 1381مدرک تحصیلی : دیپلم
همسر: گوهر خیراندیش


از دوران دبیرستان فعالیتهای تئاتر خود را آغاز کرد. بازیهای او همیشه زیبا و دیدنی است. او برای بازی در فیلمهای «زیر بامهای شهر» و «روسری آبی» کاندیدای بهترین بازیگر نقش دوم مرد از جشنواره های هشتم و سیزدهم فیلم فجر شد. او آخرین فیلمی که از او به نمایش درآمد، فیلم «نوروز» بود که در بیستمین جشنواره فیلم فجر جزو فیلمهای بخش مسابقه بود و آخرین حضور او در تلویزیون در مجموعه تلویزیونی «همسایه ها» به نقش بنگاه دار بود.زیر بامهای شهر (اصغر هاشمی - 1368)
چون ابر در بهاران (سعید امیرسلیمانی - 1369)
همه یک ملت (حسین مختاری - 1369)
آپارتمان شماره سیزده (یدالله صمدی - 1369)
در آرزوی ازدواج (اصغر هاشمی - 1369)
مسافران (بهرام بیضایی - 1370)
لبه تیغ (جمال شورجه - 1371)
دو همسفر (اصغر هاشمی - 1371)
یک مرد یک خرس (مسعود جعفری جوزانی - 1371)
عیالوار (پرویز صبری - 1371)
روسری ‌آبی (رخشان بنی اعتماد - 1373)
تعطیلات تابستانی (فریدون حسن پور - 1374)
تا آخرین نفس (نجات یافتگان) (رسول ملاقلی پور - 1374)
سرعت (محمدحسین لطیفی - 1374)
هفت سنگ (عبدالرضا نواب صفوی - 1375)
مهر مادری (کمال تبریزی - 1376)
شیدا (کمال تبریزی - 1377)
مرد بارانی (ابوالحسن داودی - 1378)
مونس (حمید رخشانی - 1379)
خوب می رونی کاکو (نوروز) (رحیم حسینی - 1380)
نان و عشق و موتور هزار (ابوالحسن داودی - 1380)

آینه (مجموعه تلویزیونی، 1367)
روزی روزگاری (مجموعه تلویزیونی، 1371)
سنگ و شیشه (مجموعه تلویزیونی، 1373)
همه وصیت من (مجموعه تلویزیونی، 1373)
آیارتمان (مجموعه تلویزیونی، 1373)
آخرین ستاره شب (مجموعه تلویزیونی، 1374)
شلیک نهایی (مجموعه تلویزیونی، 1374)
دو پنجره (مجموعه تلویزیونی، 1375)
سفر به چزابه (مجموعه تلویزیونی، 1375)
کت جادویی (مجموعه تلویزیونی، 1378)
همسایه ها (مجموعه تلویزیونی، 1379)

فرهنگی بازدید : 36 یکشنبه 11 مرداد 1394 نظرات (0)

« بهمن قبادی» در کنار «دی‌کاپریو» در فهرست پیشروان تحول دنیا


«قبادی» در کنار «دی‌کاپریو» در فهرست پیشروان تحول دنیا
بهمن قبادی در کنار لئوناردو دی‌کاپریو به عنوان یکی از لیدرهای جوان و متحول‌کننده دنیا در سال 2008 انتخاب شد.

به نقل از سایت بهمن قبادی، هر سال World Economic Forum بین دویست تا سیصد نفر از متخصصین در زمینه‌ها و رشته‌های مختلف از سرتاسر دنیا برای شرکت در گردهمایی‌ها به مدت پنج سال انتخاب می‌ شوند تا تجربیات خود را در اختیار عموم قرار دهند. این رهبران، جوان اما باتجربه هستند و با کارهای حرفه‌ای که در حال انجام آن هستند برای تغییر آینده دنیا تلاش می‌کنند. امسالWorld Econimic Forum حدود دویست رهبر جوان از بین پنج هزار کاندید در زمینه‌های مختلف از جمله تجاری، رسانه‌ای، علمی، اجتماعی و فرهنگی و از شصت و پنج کشور دنیا انتخاب کرده‌اند تا در گردهمایی‌‌ها که در کشور‌های مختلف برگزار می‌شود، حضور یابند.
بنا بر این گزارش، از منطقه خاورمیانه و آفریقای شمالی فقط دوازده نفر انتخاب شده‌اند که بهمن قبادی تنها برگزیده از کشور ایران است و این منتخبین همه در رده‌های سنی مختلف و زیر چهل سال هستند.
در رشته سینما چهار نفر برای عضویت در این گردهمایی‌‌‌‌ها از سرتاسر دنیا انتخاب شدند که نام لئوناردودی کاپریو، بازیگر و کارگردان آمریکایی نیز در این لیست به چشم می‌خورد.
چهارمین نشست در شهر شرم الشیخ مصردر تاریخ 28 اردیبهشت (17 می) برگزار خواهد .

فرهنگی بازدید : 28 یکشنبه 11 مرداد 1394 نظرات (0)

به بهانه درگذشت ثمین باغچه بان


می‌توان با درگذشت ثمین باغچه‌بان نقبی به گذشته زد و گفت وگوی مکتوب این چهره نامی‌موسیقی با محمدرضا درویشی راکه سال‌ها پیش در صفحه موسیقی همشهری منتشر شده بود، بازخوانی کرد.
دو نامه از دو چهره نامی ‌موسیقی ایران است؛ اولی نامه ثمین باغچه‌بان (فرزند مرحوم جبار باغچه‌بان)که در سال 1304 متولد و اواخر سال قبل در گذشت؛وی در ایران جزو اولین معلمان هنرستان عالی موسیقی بوده و در زمینه فولکلور هم کار جدی فراوان کرده است.
نامه زنده یاد باغچه‌بان به بهانه انتشار جلد اول کتاب «دائره‌المعارف سازهای ایران» (تالیف محمد رضا درویشی) نگاشته شده بود.
نامه دوم را جناب درویشی در پاسخ به نوشته ثمین باغچه‌بان نگاشته‌اند. نامه‌ها به نوعی گفت و گوی مطلوب و صمیمانه و البته حاوی اطلاعات ذیقیمت از دو نسل متفاوت موسیقی ایرانند. این دو نامه را با هم مرور می کنیم با این توضیح که آقای درویشی هم یادداشتی دیگر را در آینده نزدیک به همشهری‌آنلاین خواهند داد.

 

ثمین باغچه بان 45 سال قبل در بلوچستان
پژوهشگر و هنرمند گرامی‌، درویشی عزیز !
جلد اول «دائره المعارف سازهای ایران » و «موسیقی و خلسه - بلوچستان» را خیلی وقت قبل از این، خواهرم برایم آورد. می‌گفت کتاب‌های دیگری هم لطف کرده بودید، اما چون با هواپیما سفر می‌کرد و غیر از آن، با مچ دردی که دارد، حمل چمدان سنگین برایش ممکن نیست و نتوانسته بود آنها را بیاورد. به خاطر این همه لطف هر چقدر از شما تشکر کنیم، کم است و از اینکه ما را شایسته این هدایا دانسته‌اید، افتخار می‌کنیم .
من وقتی این دو جلد کتاب را گرفتم، فورا باید از شما تشکر می‌کردم، اما آدرس شما را نداشتم، امروز یکهو متوجه شدم که توسط ناشر آثارتان، آقای موسوی، می‌توانستم نامه‌ای برایتان بفرستم. امیدوارم پس از اینهمه تاخیر، پوزش و تشکرم را بپذیرید.
حدود چهل و پنج سال قبل از این، من و دوست بی نظیرم حسین ناصحی هم برای ضبط و

تعداد صفحات : 13

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 128
  • کل نظرات : 7
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 54
  • آی پی دیروز : 6
  • بازدید امروز : 71
  • باردید دیروز : 2
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 73
  • بازدید ماه : 87
  • بازدید سال : 908
  • بازدید کلی : 8,086