loading...
فرهنگی
فرهنگی بازدید : 266 دوشنبه 22 تیر 1394 نظرات (0)

با کارگردانی غریب‌پور،آغاز اجرای عمومی نمایش «کلبه عمو تم» از 22 بهمن ماه


به گزارش خبرگزاری فارس، این نمایش ضمن چهار اجرا در بخش چشم‌انداز سال 87 بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر از 22 بهمن در تالار شهید آوینی فرهنگسرای بهمن اجرای عمومی خود را آغاز می‌کند.
به گفته روابط عمومی این نمایش، داستان «کلبه عمو تم» نوشته «هرمیت بیچر استو» است و نخستین بار شهریور 1335 توسط منیر مهران به زبان فارسی ترجمه شده و پس از آن نیز بارها به زبان فارسی ترجمه شده است، که این بار بهروز غریب‌پور پس از ترجمه، آن را به صورت نمایشنامه برای اجرا در فرهنگسرای بهمن آماده کرده است.
این نمایش به داستان ژرژ، برده دورگه‌ای می‌پردازد که به خاطر دستگاهی که اختراع کرده توسط ارباب خود تنبیه می‌شود و تصمیم به فرار می‌گیرد،‌ در این میان ارباب شبلی، نخستین ارباب عمو تم به دلیل بدهکاری به شخصی به به نام هالی مجبور می‌شود عموتم که بهترین برده اوست را به همراه هلن دختر کوچک ژرژ برای پرداخت قرض‌هایش تحویل هالی بدهد، اما هلن به همراه الیزا مادرش فرار می‌کند. در این نمایش نعمت‌الله اسداللهی، شهین علیزاده، نسیم ادبی، محمد ساربان، منوچهر علی‌پور، سیامک حلمی، سیاوش چراغی‌پور، صنم نکواقبال، محمدعلی نوربخش، جواد زیتونی، مینو زاهدی، نادیا فرجی به همراه 39 بازیگر دیگر که مجموع آنها 52 بازیگر را تشکیل می‌دهد ایفای نقش دارند.
در این نمایش غزل اسکندرنژاد دستیار اول کارگردان، هنگامه سازش دستیار طراح صحنه، تهمینه محمدی دستیار دوم کارگردان، مونا کیانی‌فرد دستیار طراح لباس و آیرین غریب‌پور طراح پوستر و بروشور نمایش هستند.
انتخاب افکت و موسیقی نمایش نیز به عهده بهروز غریب‌پور، ابراهیم اثباتی و غزل اسکندرنژاد و بازآفرینی موسیقی توسط ابراهیم اثباتی صورت می‌گیرد.
همچنین همایون صلاحی طراح گریم، همایون صلاحی، آرتمیز نیازی،‌ امیرمسعود اصلاح و ابوتراب‌نیا مجری گریم نمایش هستند و تدوین تصاویر نمایش نیز توسط علی بهزاد، امیر بهزاد و هنگامه سازش صورت گرفته است.
فرهنگی بازدید : 20 یکشنبه 21 تیر 1394 نظرات (0)

نگاهی به سینمایی‌های پایان هفته سیما؛ پرداختن به موضوعات انقلابی با پخش فیلمهای تکراری


به گزارش خبرنگار سرویس تلویزیون ایسنا، در میان آثار این هفته به ندرت اثری متعلق به سینمای روز ایران و جهان را می‌توان یافت و اغلب آثار سینمایی، به استثنای «یک تکه نان» (محصول سال 1383) و «کار اجباری» (2005) همگی سالها قبل ساخته شده‌اند.

فیلم سینمایی «یک تکه نان» ساخته کمال تبریزی است که جمعه 12 بهمن در قالب برنامه صد فیلم از شبکه سه سیما پخش می‌شود. این فیلم 100 دقیقه‌ای را تبریزی بر مبنای فیلمنامه محمدرضا گوهری ساخت و در آن رضا کیانیان، هومن سیدی، اسماعیل خلج، رویا نونهالی، هومن برق‌نورد، احمد آقالو، مریم بوبانی، پیام دهکردی و حسین توکلی بازی کرده‌اند. در خلاصه داستان «یک تکه نان» آمده‌است: گروهی از جوان‌ها برای استخدام در اداره محیط‌بانی باید در مسابقه‌ای شرکت و مسیری سخت را طی کنند.

فیلم‌های سینمایی «بچه‌های هیروشیما» و «کار اجباری» تنها آثار خارجی تلویزیون در هفته جاری هستند که به ترتیب از شبکه چهار و سه به روی آنتن می‌روند.

«بچه‌های هیروشیما» که نسبتا اثر قابل قبولی به لحاظ هنری محسوب می‌شود و در جشنواره کن و بافتا به نمایش درآمده، توسط کانه‌تو شیندو در سال 1952 ساخته‌شده‌است. این فیلم سیاه و سفید ژاپنی روایتگر فردی است که بعد از چهار سال دوری از زادگاه به شهر هیروشیما بازمی‌گردد و در آنجا با تاثیرات مخرب بمباران هیروشیما رو به رو می‌شود. «بچه‌های هیروشیما» جمعه از سینما چهار پخش می‌شود.

فیلم سینمایی «کار اجباری» جمعه صبح در شبکه سه سیما تکرار می‌شود. این فیلم آرژانتینی که در سه رشته بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و بهترین بازیگر مرد، نامزد دریافت جوایز انجمن منتقدان فیلم آرژانتین بوده‌است، موضوعی پلیسی- جنایی دارد.

تلویزیون فیلمهای«تشریفات»(به کارگردانی مهدی فخیم‌زاده)، «بایکوت» (محسن مخملباف) و «سازمان 4» (حسن جوانبخش) را برای چندمین بار در دهه فجر امسال پخش می‌کند. تمامی این آثار از تولیدات دهه‌ی 60 سینمای ایران هستند.

«تشریفات» جمعه ساعت 13و30 دقیقه از شبکه تهران روی آنتن می‌رود.
این فیلم در سال 1364 ساخته شده و داستان جوانی به نام حسن مطرب را به تصویر می‌کشد که به دلیل شباهت زیاد با یکی از مبارزان سیاسی مذهبی به نام توحید دستگیر و روانه زندان می‌شود.

«بایکوت» پنجشنبه (11 بهمن ماه ) روی آنتن شبکه اول می‌رود. این فیلم در سال 1364 ساخته شده و مجید مجیدی و محمد کاسبی در آن به ایفای نقش پرداختند. داستان این فیلم روایتگر جوانی عضو سازمان سیاسی است که بر ضد نظام سلطنتی فعالیت سیاسی و نظامی دارد. او همسرش را در زادگاهش رها می‌کند تا یکی از رفقایش را ملاقات کند، اما دستگیر و زندانی می‌شود.

فیلم سینمایی «سازمان 4» پنجشنبه 11 بهمن ساعت 20و15 دقیقه از شبکه سه پخش می‌شود . این فیلم در سال 1366 ساخته شده و پرویز پرستویی، اصغر محبی، منوچهر اولیایی، هرمز سیرتی و مهدی آریان‌نژاد در آن بازی کردند.

در هفته جاری همچنین 2 فیلم تلویزیونی «گذر» و «ریوار» از شبکه‌های اول و دو پخش می‌شوند.

فیلم تلویزیونی «گذر» عصر جمعه از شبکه اول سیما پخش می‌شود. این فیلم به کارگردانی ناصر طالبی ساخته شده و آرش مجیدی و محمد منصوری در آن بازی می‌کنند. فیلم موضوعی انقلابی دارد.

فیلم تلویزیونی «ریوار» جمعه ساعت 18 از شبکه دو روی آنتن می‌رود. این فیلم به کارگردانی مسعود فرخنده درباره «سیاوش»، یکی از اهالی روستای غربی کشور است که از نامزد و عموی خود می‌خواهد به علت نزدیک شدن عراقی‌ها به روستا هرچه زودتر آنجا را ترک کنند. هنگام خداحافظی رخساره نامزد سیاوش از او قول می‌گیرد حتماً بازگردد و سیاوش از او می‌خواهد منتظرش بماند تا مراسم عروسی خود را کنار چشمه روستا برپا کنند.

فرهنگی بازدید : 46 یکشنبه 21 تیر 1394 نظرات (0)

نمایش چهار فیلم ایرانی در نخستین روز جشنواره


به گزارش خبرگزاری مهر،روابط عمومی جشنواره فیلم فجر اعلام کرد در بخش جام جهان‌نما: مسابقه بین‌الملل"آتش سبز" از ایران، "مایکل کلیتن" از آمریکا، "چشم‌انداز کنگو" از کانادا، "منطقه کروسز" از هلند / نروژ/ گواتمالا، "نیمه بالغ" از انگلیس، "ویلن" از مکزیک و "بازگشت پرستوها" از روسیهبه نمایش درمی‌آید.

در بخش در جستجوی حقیقت: مسابقه معناگرا هم فیلم‌های "در میان ابرها" از ایران‌، "پروفسور و معادله محبوبش" از ژاپن، "به یاد خودم"از ایتالیا، "جنگل مرگ" از هنگ کنگ، "گهواره" از کانادا در بخش خارج از مسابقه، "جزیره" از روسیه و "1408"از آمریکاروی پرده می‌روند.

در بخش جلوه‌گاه شرق: مسابقه سینمای آسیا نیز "چشمی از آسمان" از هنگ گنگ‌، "به همین سادگی" از ایران‌، "الژان" از آلماندر بخش خارج از مسابقه، "ابریشم" از تایوان و "هامون و دریا"از ایران به نمایش درمی‌آیند و فیلم‌های بخش جشنواره جشنواره‌ها در نخستین روز عبارتند از"موشک، "خداحافظ بافانا"، "چوپان خوب"، "خدک"، "صندلی" و "در دره اله".

در بخش آثار داستانی روز "سه و ده دقیقه به یوما"، "مارادونا"، "پسران پرواز"، "جاده گوانتانامو" و "کوکب سیاه"روی پرده می‌رود و همچنین از مجموعه فیلم‌های بخش‌های غیررقابتی، مرور سینمای گرجستان، مرور آثار اینگمار برگمان، مرور آثار نیکیتا میخالکف و مرور سینمای فلسطین آثاری به نمایش درمی‌آید.

فرهنگی بازدید : 24 یکشنبه 21 تیر 1394 نظرات (0)

فرش ایرانی شعری از بافته‌هاست.


به گزارش خبرگزاری مهر، سیداحمد محیط طباطبایی با بیان این مطلب افزود: "فرش ایرانی به فعالیت‌های فرهنگی، هنری و تبلیغی نیاز دارد و برگزاری جشنواره فرهنگی هنری فرش اقدامی شایسته در همین چارچوب است که می‌تواند در هویت‌بخشی به این کالای هنری موثر واقع شود."

رئیس ایکوم ادامه داد: "در پرداختن به فرش نباید تنها به گردش اقتصادی توجه کرد بلکه ضعف ما در این مورد، کمرنگ شدن جنبه فرهنگی آن است. به خصوصاز زمانی که به اصالت، ویژگی و هویت فرش در هر منطقهکشور بی‌توجه شدیم و فرش یک منطقه را در منطقه‌ای دیگر تولید کردیم."

رئیس کمیته ملی موزه‌های ایران برپایی جشنواره دانشجویی فرش را حرکتی ضروری توصیف کرد و افزود: "توسعه اقتصادی در صنعت فرش باید بر پایه هویت فرهنگی آن شکل بگیرد. باید زمینه فرهنگی هنری را در جهت بهبود وضعیت اقتصادی مورد توجه قرار دهیم."

نخستین جشنواره فرهنگی هنری فرش دانشجویان با همکاری اداره کل فرهنگیوزارت علوم و انجمن علمی فرش درسال تحصیلی جاری در شاخه‌های مختلف هنری و ادبی بین همه دانشجویان کشور برگزار می‌شود و دبیرخانه مرکزیجشنواره در تهران تاهشتم اسفندپذیرای آثار دانشجویان است. آئین تجلیل از برگزیدگان هماول تاپنجم اردیبهشت 87در دانشگاه کاشان برگزار می‌شود.

فرهنگی بازدید : 46 شنبه 20 تیر 1394 نظرات (0)

"یک تکه نان" آخر هفته از تلویزیون پخش می‌شود


به گزارش خبرنگار مهر، فیلم سینمایی "تشریفات" به کارگردانی مهدی فخیم‌زاده به مدت 110 دقیقهپنجشنبه 11 بهمن روی آنتن شبکه اول می‌رود. این فیلم را فخیم‌زاده سال 1364بر مبنای فیلمنامه‌ای از خودش و رضا میرلوحی جلو دوربین برد و خودش نیز در کناراحمد هاشمی، علی شعاعی، مهوش صبرکن، نعمت حقیقیاحمد قدکچیان و ... در آن نقش‌آفرینی کرد.

این فیلم داستانجوانی به نام حسن مطرب را به تصویر می‌کشد که به دلیل شباهت زیاد با یکی ازمبارزان سیاسی مذهبیبه نام توحیددستگیر و روانه زندان می‌شود.ساواک پس از پی بردن به اشتباه خود از او می‌خواهدنقش توحید را بازی کند تا به این وسیله به اطلاعاتی دست یابد و ...

فیلم تلویزیونی"گذر" عصر جمعه 12 بهمن از شبکه اول سیما پخش می‌شود. این فیلم به کارگردانی ناصر طالبی ساخته شده و آرش مجیدی و محمد منصوری در آنبازی می‌کنند. در خلاصه داستان این فیلم آمده: مهران آیتیعضو ساواکپنهانی با انقلابیون همفکری می‌کند. او دریک عملیات از پیش تعیین‌شده کیفی حاوی اسناد و مدارک مهم رااز دو مامور همراه می‌رباید و متواری می‌شود. مهرانبه روستایی دورافتاده در مازندران می‌رود وبه درس دادن بچه‌ها مشغول می‌شود.

فیلم تلویزیونی "ریوار" جمعه 12 بهمن ساعت 18 از شبکه دو روی آنتن می‌رود. این فیلم به کارگردانی مسعود فرخندهبر مبنای فیلمنامه علی مرادی ساخته شده است. در فیلم "ریوار" هوشنگ توکلی، امیرمحمد زند، سودابه بیضایی، زهرا سعیدی، حامد شیدایی و محسن سلیمانی به ایفای نقش پرداختند.

در خلاصه داستان فیلم "ریوار" آمده: سیاوش که از اهالی روستای غربی کشور است، از نامزد و عموی خود می‌خواهدبه علت نزدیک شدن عراقی‌ها به روستا هرچه زودتر آنجا را ترک کنند.هنگام خداحافظی رخساره نامزد سیاوش از او قول می‌گیرد حتماً بازگردد و سیاوش از او می‌خواهدمنتظرش بماند تامراسم عروسی خود راکنار چشمه روستا برپا کنند. چند سال از این قضیه می‌گذرد و سیاوش ...

رضا کیانیان و هومن سیدی در نمایی از فیلم سینمایی "یک تکه نان"

فیلم سینمایی "سازمان 4" پنجشنبه 11 بهمن ساعت 20:15 از شبکه سه روی آنتن می‌رود. این فیلم را حسن جوانبخش سال 1366 بر مبنای فیلمنامه‌ای از عبداله چینی‌چیان ساخت. در فیلم "سازمان 4" بازیگرانی چون پرویز پرستویی، اصغر محبی، منوچهر اولیایی، هرمز سیرتی و مهدی آریان‌نژاد بازی کردند.

در خلاصه داستان این فیلم آمده:رضا گلایل، از عوامل توزیع هروئین در شهرستان رامسر، پس از کشته شدن پسر برادرش با قاچاقچیان مواد مخدر در می‌افتد ، قاچاقچیان او را به قتل می‌رسانند. در تهران فرزندش، حسین به همراه دوستش ناصر که مامور کمیته است، تصمیم می گیرد ...

فیلم سینمایی "کار اجباری" جمعه 12 بهمن ساعت10:15 از شبکه سه سیما روی آنتن می‌رود. این فیلم را دامیان زیفرون سال 2005 بر مبنای فیلمنامه‌ای از خودش به مدت 112 دقیقه جلو دوربین برد. در این فیلم آرژانتینیدی‌یگو پرتی، لوئیز لوک، دالیو اورسو و مارچلو سین به ایفای نقش پرداختند. فیلم "کار اجباری" در سال 2006 در سه رشته از جمله بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و بهترین بازیگر مرد نامزد دریافت جوایز انجمن منتقدان فیلم آرژانتین بود.

در خلاصه داستان فیلم "کار اجباری" آمده: دیاز یک مامور پلیس است که زندگی زناشویی او را افسرده کرده است. سیلور ستاین یک روانکاوی است که برای کمک به دیاز به کار گرفته می‌شود که به زودی سیلور ستاین یاد می‌گیرد چه طور با یک اسلحه کار کند. آنها درگیر زنجیره‌ای از قتل قاچاقچیان اسلحه و پلیس‌های فاسد می‌شوند و تنها دوستی میان آنها است که می‌تواند آنها را زنده نگه دارد.

فیلم سینمایی "یک تکه نان" ساخته کمال تبریزیجمعه 12 بهمن در قالب برنامه صد فیلم از شبکه سه سیما پخش می‌شود.این فیلم 100 دقیقه‌ای راتبریزیبر مبنای فیلمنامه محمدرضا گوهری ساخت و درآن رضا کیانیان، هومن سیدی، اسماعیلخلج، رویا نونهالی، هومن برق‌نورد، احمد آقالو، مریم بوبانی، پیام دهکردی و حسین توکلی بازی کرده‌اند. در خلاصه داستان"یک تکه نان" آمده: گروهی از جوان‌ها برای استخدام در اداره محیط‌بانیباید در مسابقه‌ای شرکتو مسیری سخت راطی کنند...

فیلم سینمایی"بچه‌های هیروشیما"جمعه12 بهمن در قالب برنامه سینما چهار از شبکه چهار سیما روی آنتن می‌رود.این فیلم به نویسندگی و کارگردانی کانه‌تو شیندو سال1952 به مدت97 دقیقه ساخته شد. در این فیلم سیاه و سفید ژاپنی نوبوکو اوتاوا، اوسامو تاکیزاوا، نیوا سایتو و سونه‌کو یاماناکابه ایفای نقش پرداختند.

فیلم "بچه‌های هیروشیما" روایتگر فردی به نام تاکاکائو ایشیکاوا است که بعد از چهار سال دوری از زادگاه به شهر هیروشیما بازمی‌گردد و در آنجا با تاثیرات مخرب بمباران هیروشیما رو به رو می‌شود. این فیلم یکی از جوایز بافتا را در سال 1956 از آن خود کرد و سال 1953 در جشنواره فیلم کن به نمایش درآمد.

شیندو یکی از فیلمسازان پرکار و مطرح سینمای ژاپن است که 146 فیلم در مقام نویسندگی و 44 فیلم در مقام کارگردانی دارد واز فیلم‌های مطرحاین فیلمساز 95 سالهمی‌توان به "اونیبابا" یا "حفره" تولید سال 1964 و "جزیره" سال 1960اشاره کرد.

فیلم سینمایی "بایکوت" روز جمعه 12 بهمن ساعت 13:30 از شبکه تهران روی آنتن می‌رود. این فیلم را محسن مخملباف سال 1364 بر مبنای فیلمنامه‌ای از خودش به مدت 90 دقیقه جلو دوربین برد. در فیلم "بایکوت" مجید مجیدی، واله معصومی، محمد کاسبی، زهره سرمدی، اردلان شجاع‌کاوه و سعید کشن فلاح به ایفای نقش پرداختند.

داستان این فیلم روایتگر جوانی به نام واله، عضو سازمان سیاسی است که بر ضد نظام سلطنتی فعالیت سیاسی و نظامی دارد. او همسرش را در زادگاهش رها می‌کند تا یکی از رفقایش را ملاقات کند، اما دستگیر و زندانی می‌شود. از سوی دیگر همسرش که از آمدن او نا امید شده با نوزاد خود از زادگاهش می‌گریزد و ...

فرهنگی بازدید : 22 جمعه 19 تیر 1394 نظرات (0)

أنا مظلوم حسین


اجرای این نوحه در تاریخ 22 دی ماه 1386 در کربلای معلا توسط «نزار القطری» بوده است که شبکه سوم سیما بعد از اخبار شبانگاهی 24 دی ماه، برای اولین بار آن را پخش کرد و بسیار مورد توجه قرار گرفت.
ای ز صولت لا فتی الا علی در شأن تو {خطاب به حضرت زینب کبری است سلام الله علیها و روحی فداها}
می برد شمر از سرت معجر، فکیف تصبحون؟ {معجر=روسری، فکیف تصبحون= شما را چه پیش خواهد آمد}آل بو سفیان به عزت، فی بیوت آمنین {= در خانه هایشان در امنیت به سر می برند}
آل ما دور از وطن، یا لیت قومی یعلمون {= کاش این قوم می دانستند}انعم الله علینا برسول مدنی {خداوند به واسطه رسولی مدنی بر ما نعمت روا داشته}
هو جدی، و ابی و واصف الکرم علی {که ان پیغمبر جد من است. و علی پدر من و ....است}خیرة الله من الخلق أبی {پدرم علی بهترین خلق خداوند....}
بعد جدی، فأنا ابن الخیرتین {... پس از پیغمبر است. و من فرزند دو برگزیده}فضة قد خلصت من ذهب {من نقره ای هستم که از طلا بیرون آمده است}
فأنا الفضه و ابن الذهبین {پس من نقره ام و فزند دو طلا- حضرت رسول(ص) و امام علی(ص)}ذهب ٌمن ذهب ٍ فی ذهب ٍ {طلایی از طلا و در طلا}
و لجینٌ فی لجین ٍ فی لجین ٍ {و نقره ای در نقره اندر نقره}أنا مظلوم حسین
أنا محروم حسینلم یا قوم تریدون ببغی و فساد؟ {ای قوم چرا خواستار بغی و فساد هستید؟}
لم تسعون بقتلی بلجاج و عناد؟ { و چرا از روی اصرار و دشمنی سعی در قتل من دارید؟}لیس والله سوانا خلف بعد النبی {قسم بخداوند که جز ما کسی جانشین و باقیمانده پیغمبر نیست}
فرض الله علی طاعتنا کل عباد {و خداوند اطاعت کردن از ما را بر همه بندگان واجب نموده ‌}أنا مظلوم حسین
أنا محروم حسینعجبا وا عجبا امت کفار که یک سر
چشم پوشیده ز حق نمک آل پیمبرو ستجزون من الله اذا قام قیامة {و به زودی حین قیام قیامت، جزای خود را از طرف خداوند خواهید دید}أنا مظلوم حسین
أنا محروم حسینعجبا وا عجبا امت کفار که یک سر
چشم پوشیده ز حق نمک آل پیمبرهمه در ریختن خون من آن بی کس و یاور
شده آماده و بگرفته به کف نیزه و خنجرو ستجزون من الله اذا قام قیامة {و به زودی حین قیام قیامت، جزای خود را از طرف خداوند خواهید دید}لم یا قوم تریدون ببغی و فساد؟ {ای قوم چرا خواستار بغی و فساد هستید؟}
لم تسعون بقتلی بلجاج و عناد؟ { و چرا از روی اصرار و دشمنی سعی در قتل من دارید؟}لیس والله سوأنا خلف بعد النبی {قسم بخداوند که جز ما کسی جانشین و باقیمانده پیغمبر نیست}
فرض الله علی طاعتنا کل عباد {و خداوند اطاعت کردن از ما را بر همه بندگان واجب نموده ‌}أنا مظلوم حسین
أنا محروم حسینمن له جد کجدی فی الوری {چه کسی در عالم پدر بزرگی مانند پدر بزرگ من دارد؟}
او کشیخی؟ فأنا ابن العلمین {یا پدری چون پدر من دارد؟ پس من فرزند دو زعیم و سالار هستم}فاطم الزهرا امی، و ابی {فاطمه زهرا مادرم هست و پدرم کسی است که...}
قاصم الکفر ببدر و حنین {... کمر کفر را در بدر و حنین شکست}عبدالله غلاما یافعا {و پدرم- علی- در حالیکه نو جوانی بود خداوند را پرستش می کرد}
و قریش یعبدون الوثنین {در حالیکه قریشیان آن دو بت را می پرستیدند}یعبدون اللات و العزی معا {آنها لات و عزی را با هم می پرستیدند}
و علی کان صلی القبلتین {در حالیکه پدرم - علی- بر هر دو قبله -مکه و قدس- نماز گذارده بود}فأبی شمس، امی قمر {پس پدر من خورشید است و مادرم ماه}
فأنا الکوکب و ابن القمرین {و من ستاره و فرزند دو ماه و خورشید}أنا مظلوم حسین
أنا محروم حسینچیست تقصیر من ای قوم که امروز جهانی
شده آماده به قتلم همه با تیغ و سنانی؟
در شما نیست ز اسلام نه نامی و نشانیأنا عطشان و قد احرق نطقی و لسانی {عطش مرا فرا گرفته و کلام و زبانم آتش گرفته}
أنا ظمئان و قد احرق قلبی و فوادی {تشنه هستم و قلب و سینه ام سوخته است}أنا مظلوم حسین
أنا محروم حسینزیر خنجر شه لب تشنه حسین گفت:
تو ای شمر ستمکار
تو ای ملحد مکار
تو ای کافر غداراگر من نشناسی، بگویم بشناسی:حسینم و ضیاء القمرینم، قتیل الودجینم {من حسینم و نور خورشید و ماه هستم و کششده و دو رگ گردن بریده}
امام الحرمینم أنا الفضه وابن الذهبینم {پیشوای حرمین مکه و مدینه ام، منم نقره و فرزند دو طلا- علی و فاطمه سلام الله علیهما-}أنا مظلوم حسین
أنا محروم حسینمنم شهپر جبریل منم آیه ی تقدیر
منم نخله خوبان منم زاده زهرامنم عرش و منم فرش
منم کرسی و لوح و قلم و باعث ایجاد دو عالمأنا مظلوم حسین
أنا محروم حسین

فرهنگی بازدید : 17 جمعه 19 تیر 1394 نظرات (0)

خریداری بیش از70 فیلم روز دنیا برای نوروز87 .


علی‌اصغر غلامرضایی در گفت و گو با خبرنگار رادیو و تلویزیون فارس گفت: در 6 ماه اخیر حدود 140 فیلم در دنیا اکران شده که ما در این میان اقدام به خرید 70 تای آنها کرده‌ایم. این اقدام حرکتی جدید در سیما است و مردم ایران در ایام نوروز می‌توانند جدیدترین فیلم‌های دنیا را ببینند.
وی با بیان اینکه 12 فیلم از میان فیلم‌های خریداری شده، انیمیشن هستند، افزود: ما هرسال بسیاری از فیلم‌ها را با حق پخش تلویزیونی خریداری می‌کنیم ولی امسال هفتاد فیلم را با تمام حقوق و یا حقوق ویدیویی و تلویزیونی خریداری کردیم تا بتوانیم جدیدترین فیلم‌های دنیا را به بینندگان سیما هدیه دهیم.
وی در ادامه درباره تعداد فیلم‌های سینمایی ایرانی نیز گفت: در سال 83 تعداد 6 فیلم ایرانی در نوروز پخش شد که در سال 84 به 14 فیلم و در سال گذشته به 23 فیلم افزایش یافت که این رشدی چشمگیر محسوب می‌شود.
مدیرکل تامین برنامه خارجی سیما گفت: امسال نیز سعی خواهیم کرد تا فیلم‌های مناسبی را خریداری و پخش کنیم. البته در طول سال نیز تعدادی از این فیلم‌ها در اعیاد و ایام خاصی خریداری و پخش شده است و نمایش این فیلم‌ها فقط مختص ایام نوروز نخواهد بود.

تلویزیون فیلم‌هایی را که فرصت اکران در سینماها نیافته‌اند، می‌خرد
غلامرضایی در ادامه از برگزاری جلسه‌ای با محمود اربابی مدیر کل ارزشیابی و نظارت سینمای حرفه‌ای و مسئولین بنیاد سینمایی فارابی خبر داد و گفت: طی این جلسات بنا شد فیلم‌هایی که به دلایل مختلف فرصت اکران نیافته‌اند با کمک معاونت سینمایی و سازمان صدا و سیما بازبینی و موارد انتخاب شده خریداری شوند.
وی در ادامه اظهار داشت: با رویکرد چند سال اخیر صدا و سیما به پخش برنامه‌های مستند در شبکه‌های مختلف و استقبال کم‌سابقه بینندگان از این برنامه‌ها، تفاهم‌نامه‌ای نیز بین ما و انجمن مستندسازان و مرکز مستند و تجربی معاونت سینمایی امضاء شده تا با همکاری بیشتر با این عزیزان هم تولیدات فعلی خریداری و پخش شود و هم با توجه به نیازهای سازمان تولیدات آتی سمت‌وسوی بهتری به‌خود بگیرد.

تله‌فیلم‌های حوزه هنری و بخش خصوصی به تلویزیون می‌آیند
غلامرضایی افزود: همچنین در سه ماه گذشته با همکاری مرکز مستند و تجربی و مرکز سینمای‌جوان فیلم‌های تولید شده، خریداری و در برنامه‌های «سینمای دیگر» از شبکه دو و «سینمای فیلم کوتاه» از شبکه سه و در آینده، در برنامه‌ای دیگر از شبکه چهار پخش خواهیم کرد.
وی در ادامه از امضای تفاهم‌نامه بین اداره کل و حوزه هنری سازمان تبلیغات برای خریداری تله‌فیلم‌های تولیدی حوزه هنری خبر داد و گفت: اداره کل آمادگی خرید تله‌فیلم‌های تولید شده پخش خصوصی را هم دارد. به همین جهت در سال گذشته بودجه خریداری برنامه‌های داخلی از یک میلیارد و دویست میلیون تومان در سال به دو برابر افزایش یافته و امیدوارم بتوانیم پاسخگوی سلیقه و نظر مخاطبان باشیم.
فرهنگی بازدید : 35 جمعه 19 تیر 1394 نظرات (0)

عشق از نگاه شکسپیر


دسدمونا"، "مغربی"، "کاسیو"، "یاگو" و دیگران همه آدم‌های شکسپیرند در یک تراژدی خواندنی و زیبا. با کلام قدرتمند و دلنشین شکسپیر هر خوانندهٔ کم حوصله و بی‌ذوق هم حتی تا به انتها مجذوب این شاهکار بشری می‌گردد. دستان قلم به دست، ذهن زیبا و زبان تأثیر گذاری همچون شکسپیر، اعجوبه نویسندگی بریتانیا با کمال ذوق و قریحه که در کمتر نویسنده‌ای به چشم می‌خورد به کمال توانسته است که جاودانه‌ای بیافریند که قرنهای قرن، هنوز تازگی نخستین روزها را دارد.

داستان از یک شهر زیبا در قاره سبز رنگ اروپا آغاز می‌گردد. کوچه‌ای در ونیز؛ شهر آبراه‌ها شهر نیمه خیس ایتالیایی. عاشق شکست خورده‌ای بنام "رودریگو" با افسر پرچمدار "اتلو" که "یاگو" نام دارد هردو در راه خانهٔ "برابانسیو" هستند. رودریگو "دسدمونا" را و یاگو معاونت را باخته‌اند. هردو کینه‌دارند و انتقام جو. از چشم‌هایشان خون می‌بارد.

رودریگو عاشق بود. عاشق چهره بلورین و بهشتی رنگ دسدمونا، اشراف زاده و دردانهٔ برابانسیو. یاگو نیز که در رکاب اتلو خدمتگذار بود، از اینکه سرورش "کاسیو" نامی را به معاونت خویش برگزیده و او را که به فکر خویش، برازنده این مقام بوده را دست خالی رها کرده، بسیار آتشین است.

در همین احوال، اتلو و دسدمونا در یک کشتی که در ساحل است درحال عشق‌ورزی هستند و کام دنیا که به رویشان به شیرینی شهد شده‌است. برابانسیو به غفلت در خواب است و از هیچ ماجرا بی‌خبر. دختر نازنینش او را با چشمان نافضش فریب داده‌است و اکنون که در خدمت سرور جدید خویش، اتلو است.

اتلو، جنگاوری دلیر و شجاع‌دل که از بزرگان مغرب بود و در خدمت دولت ونیز. گرد سالمندی بر چهرهٔ او نشسته و سال‌های عمرش که به نشیب گذاشته است. مورد اعتماد همگی ونیز بود و شاه و سناتورها.

دسدمونا، دوشیزه‌ای اشراف زاده از تبار ونیز بود. دختر برابانسیو‌ی قدرتمند که همچون حوریان زیبا بود و دلبرنده از همه. خاستگاران فراوان داشت و اما دل در گروی سردار مغربی نهاد و با او زناشویی کرد.

چگونه شد که سردار مغربی در دام عشق اوفتاد یا اینکه چگونه دام عشق را برای زیباروی ونیزی گسترانید؟ همه از دوستی سردار و بزرگ شهر آغاز شد. برابانسیو و اتلو گاه و بی‌گاه می‌نشستند و از تجربیات و جنگاوری‌های اتلو سخن بر زبان می‌راندند؛ از رزم‌ها و بزم‌ها، از نبردهای سخت و خونین و از مرگ دوستان عزیز، از اسارت‌ها و ریاست‌ها؛ و دخترک که به این داستان‌ها علاقه‌مند شده بود. به اتلو هم علاقمند شده بود. ماجراهای پر ماجرای اتلو، دسدمونا را به چنگ آورد و دختر شاه‌پریان که دل در گروی سردار داد. خاستگاران همه شکست خوردند و اتلو که پیروزمندانه کام‌های طلایی رنگ عشق را از دسدمونا گرفت و شادمانه‌ای که در دل‌هایشان زبانه‌کشیدن را آغاز نمود. عشق، مهرورزی و مهربانی.

یاگو روباه مکارهٔ داستان همه را حتی زن خویش "امیلیا" را به بازی می‌نهد تا به اندیشه‌های شوم و پلید خویش برسد. به هر طریق ممکن که شده باید همه را، حتی زن زیبای اتلو را از سر راه برداشت و شادکامی را در کام همه به تلخی شرنگ کرد. باید هرگونه که شده به همگان نشان دهم که من لایق معاونت مغربی هستم.

داستان با مطلع کردن پدر دسدمونا ادامه می‌یابد و بلوایی که در انتها با اعترافات خود دسدمونا پایان می‌پذیرد و پدر تازه می‌فهمد که دردانه‌اش عاشق این دلاور است. عشق واقعی دخترک همه را مجاب می‌کند که آن عشق یک عشق پاک است. یک حقیقت شیرین که باید به شیرینی‌اش شاد بود و شادمانی کرد.

جنگی به پیش می‌آید و همین خطیر همه را به بندری در قبرس می‌کشاند. قوای ترک‌های عثمانی در آستانه جنگ، گرفتار طوفان دریا و خشم آسمان می‌گردند و نابود می‌شوند. جنگ آغاز ناشده، پایان می‌یابد. از اینجاست که یاگو با فریبکاری دست به کار می‌شود و همگان را به جان هم می‌اندازد. خوبان را بدان را، همگان را.

بانوی خوش‌دل و مهربان ونیزی، در مظان اتهامی بزرگ قرار می‌گیرد. اتهامی بس گران و ناباورانه، اتهامی که بر هر زن پاک دل معصوم وفاداری، بزرگ‌ترین اتهام‌هاست. اتهامی که اتلوی بی‌خرد بر پاک بانوی خویش زد و احمقانه همهٔ خوبی‌ها و مهربانی‌های او را نادیده گرفت. اتلو‌ی ساده‌دل و دهن‌بین، فریب دغلبازی‌های روباه‌گون یاگو را می‌خورد و فقط به استناد یک دستمال که خود به دسدمونا، به عشق خویش، بخشیده بود و یاگو با زیرکی و همدستی زن بی‌خبر خود آن را از قصر به اتاق خواب کاسیو برده بود، به زن وفادار خود شک می‌کند، به یقین می‌رسد و دستور قتل هردو را به یاگو می‌دهد.

یاگو دوست شکست‌خوردی خویش را می‌شوراند و به جان کاسیو می‌اندازد. رودریگو هم که با بازی‌های مکارانهٔ افسر پرچمدار دلاور مغربی، یاگو، به جان کاسیو افتاده است، در کشاکش نبردی در تاریکی شب‌های کوچه‌های قبرس که به تاریکی درون یاگوها و رودریگوهاست، گرفتار آمد و معاون سردار را به شدت مجروح می‌کند و کاسیو هم که شمشیرباز قابلی است ضربات او را پاسخ می‌گوید و هردو زخمی بر زمین می‌افتند. ناله می‌کنند و طلب کمک دارند از دیگران.

اتلو نیز که با نادانی تمام به عشق واقعی همسر زیبایش شک کرده‌است و به یقین رسیده، در نبردی ناجوانمردانه با وجدانش، یک طرفه به قاضی می‌رود و دسدمونای معصوم را به هرزگی با کاسیو متهم می‌کند و محکوم. او، آن فرشته زمینی را با دستان زمخت خویش در بستر خفه می‌کند. در بستری که به تازگی با هم درآمیخته بودند و شادمانه کام‌های عشق را از لبان یکدیگر می‌گرفتند. بستری که به ملافه‌های شب عروسی مزین شده بود. آخرین بوسه را از لبان دسدمونا می‌گیرد و دستش را تاوقتی که دخترک جان در بدن دارد بر گرداگرد گلوی کوچکش حلقه می‌کند و او را می‌کشد.

نه چندان بعد همه چیز روشن می‌شود. همچون روز وقتی که از پس شب می‌آید. زن نادان یاگو و خدمتگذار دسدمونا، تازه می‌فهمد که دستمالی که در قصر یافته بود و به همسرش داده‌بود باعث مرگ بانویش شده‌است، شوهر نامردش که همه را به بازی داده‌است، متهم اصلی است و باید که مجازات گردد. او بوقلمون‌وار دوستی می‌کرد با همه در حالی که دشمنترین دشمنانشان بود.

اما یاگو از این هم بدتر بود. زن خویش را با شمشیر از نیام درآمده می‌کشد و می‌گریزد. ولی نمی‌داند که هیچ کس نمی‌تواند که از شمشیر بران عدالت فرار کند. عاقبت به دام ماموران می‌افتد و در محضر اربابش، اتلو، لب به سخن می‌گشاید و همه را غافلگیر می‌کند. همه که تا آن زمان او را به خوبی و دانایی می‌شناختند، تازه پی به وجود اهریمنی‌اش می‌برند و شیطان درونش که دیر بر همگان نماین می‌گردد. اتلو اکنون تازه بر ناروایی اعمالش پی‌می‌برد، اما دیگر خیلی دیر شده بود. فرشتهٔ ونیزی زیبا چهره را با همین دستان خودش کشته بود و دیگر هیچ چیز نمی‌توانست او را التیام بخشد؛ پس خویشتن را با کاردی که در لباسش پنهان نموده می‌کشد. در آخرین لحظه‌های حیات نعشش بر روی جنازه دخترک معصوم می‌افتد. از لبان او برای آخرین بار کامی می‌گیرد و بدرود حیاط می‌کند. یاگو نیز به دست عدالت سپرده می‌شود تا اینکه در زیر شکنجه‌های ناتمام به ملعونی رفتارهای خویش واقف گردد.

زن جوان خوش‌دل، قربانی هوس‌رانی‌های قدرت و نادانی و دهن‌بینی شوهرش می‌گردد. عشق شیرینش به باد می‌رود. معشوقه‌اش به او، به او که او را می‌پرستید، عشقش را می‌پرستید، به او بهتان می‌زند و ناجوانمردانه‌تر او را در بستر خویش غرقه می‌کند. غرقه به امواج خروشان اندیشه‌های ناپختهٔ ناپاک و آتش افکار خصمانه‌ای که دیگران در درونش روشن کرده‌بودند و او نتوانسته بود که آنها را خاموش کند.

منبع:http://marjan33.blogfa.com/post-6.aspx

فرهنگی بازدید : 31 جمعه 19 تیر 1394 نظرات (0)

تاریخچه تلفن در ایران


در سال 1265 شمسی ، برای اولین بار در ایران، یک رشته سیم تلفن بین تهران و شاهزاده عبدالعظیم به طول 7/8 کیلومتر توسط بوآتال بلژیکی که امتیاز راه آهن ری را داشت کشیده شد ولی در واقع مرحله دوم فناوری مخابرات در تهران از سال 1268 شمسی یعنی 13 سال پس از اختراع تلفن با برقراری ارتباط تلفنی بین دو ایستگاه ماشین دودی تهران و شهر ری آغاز شد. پس از آن بین کامرانیه در منطقه شمیران و عمارت وزارت جنگ در تهران و سپس بین مقر ییلاقی شاه قاجار در سلطنت آباد سابق و عمارت سلطنتی تهران ارتباط تلفنی دایر شد. وزارت تلگراف در سال 1287 شمسی با وزارت پست ادغام و به نام وزارت پست و تلگراف نامگذاری شد. در سال 1302 شمسی قراردادی برای احداث خطوط تلفنی زیرزمینی با شرکت زیمنس و هالسکه منعقد شد و سه سال بعد در آبان ماه 1305 شمسی تلفن خودکار جدید بر روی 2300 رشته کابل در مرکز اکباتان آماده بهره‌برداری شد. در سال 1308 شمسی امور تلفن نیز تحت نظر وزارت پست و تلگراف قرار گرفت و به نام وزارت پست و تلگراف و تلفن نامگذاری شد. مرکز تلفن اکباتان در سال 1316 شمسی به 6000 شماره تلفن رسید و دو سال بعد بهره‌برداری شد و در سال 1337 به 13 هزار شماره توسعه یافت. خطوط تلفن جدید یا کاریر نیز پس از شهریور 1320 مورد بهره‌برداری قرار گرفت و ارتباط تلفنی بین تهران و سایر شهرها گسترش یافت و مراکز تلفنی تهران یکی پس از دیگری تأسیس شد. وزارت پست و تلگراف و تلفن در سال 1383 به نام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تغییر نام یافت.


فرهنگی بازدید : 29 جمعه 19 تیر 1394 نظرات (0)

ایل گلی (استخر مردم)


در جنوب شرقی تبریز، بر دامنه تپه‌ای واقع شده است. مساحت استخر بزرگ ائل گلی ۵۴۶۷۵ متر مربع است. در جنوب آن تپه‌ای است که آن را از بالا تا پایین همسطح استخر پله بندی کرده و نهر آبی از آن به طرف پایین روان است. از سمت جنوبی و از وسط استخر خیابانی کشیده شده که استخر را به صورت شبه جزیره‌ای درآورده است و در مرکز استخر، عمارت باشکوه دو طبقه‌ای ساخته شده است. در پیرامون استخر از روزگاران قدیم، درختان کهنسالی وجود دارد .


تعداد صفحات : 13

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 128
  • کل نظرات : 7
  • افراد آنلاین : 6
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 94
  • آی پی دیروز : 6
  • بازدید امروز : 126
  • باردید دیروز : 2
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 128
  • بازدید ماه : 142
  • بازدید سال : 963
  • بازدید کلی : 8,141